Darufesztivál – A természet őszi ünnepe

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. október 23. - 2015. október 25.

Helyszín: Hortobágy

A daruvonulás az egyik leglátványosabb természeti jelenség a Hortobágyon, ahol évről-évre egyre több daru vonul át, illetve állomásozik a halastavakon.

Október 23-25. között tarjuk az immár hagyománnyá vált Darufesztivált, amikor díszbe öltözik a falu és a darvaké a főszerep. Hortobágyon sétálva napközben is gyakori látvány a légteret átszelő darucsapatok sokasága, de különösen napnyugta után felemelő lehet az esti daruhúzás megtekintése. A háromnapos gasztronómia jellegű rendezvényen a hortobágyi autentikus bográcsos ételeken túl, a Daru receptverseny díjnyertes étkei is megvásárolhatóak lesznek, mely ételek alapanyagául a darvak által is fogyasztott táplálékok szolgálnak.

A fesztiváli hangulat nem nélkülözheti a népzenei és térségi kulturális csoportok fellépését, és megkóstolhatják az ide látogatók a darupálinkát és a darusört. Mindezeken túl népművészeti kirakodóvásár és kézműves játszóház is várja az érdeklődőket. A Daru-Expo keretében bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok, zöld civil szervezetek. Játékos formában lehet megismerni a természeti értékeket, a daru életét, a Madárbarát kert programot.

A fesztivál fénypontjai a hajnali-, nappali- és alkonyati darules túrák lesznek, melyeken a nemzeti park szakemberei előadást tartanak a darvak életéről, majd ezt követően terepi program keretében bemutatják az éjszakázó helyükre behúzó darutömeg lenyűgöző látványát.

Ezeket a programokat nap, mint nap több helyszínen szervezzük meg, mely területek megközelítése különböző járművekkel lehetséges. A Kondás-tóhoz szervezett programunkra a Hortobágy-halastavi Kisvasúttal szállítjuk vendégeinket, míg a Hortobágyi Vadasparkba darvas szafarival juttatjuk ki az érdeklődőket. Mindezeken túl, a többi terepi programjainkra történő kijutás opcionális, ez lehetséges a nemzeti park által indított busszal, szekérrel, gyalogos túra keretében, valamint ki-ki a saját autójával. Különleges hangulatú lehet a Darugondolában ülve részt venni a Hortobágy-folyón csendesen andalgó esti túrán.

Október 25-én, vasárnap a Puszta Határok Nélkül játék zajlik a közönség szeme előtt, amin a „Hortobágy, Világörökségünk a Puszta”, vagyis a Hortobágyi Nemzeti Park településeinek csapatai mérik össze ügyességüket egy izgalmas és látványos hagyományokat tisztelő ügyességi játékban.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra: www.hnp.hu/turizmus
vagy keressen minket a facebook-on

Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges!
Előzetes bejelentkezés:
HNP Látogatóközpont – Tourinform Hortobágy
Tel.: 52/589-000• 52/589-321 • e-mail: info@hnp.hu
Tel.:52/369-140 • e-mail: hortobagy@tourinform.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás