Darules a Hortobágyon

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. szeptember 19. - 2020. november 01.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

URL: www.hnp.hu

Természetjárás a Hortobágyon – darunéző túrák, szabadtéri programok színes választéka várja az érdeklődőket a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Több évtizedes múltja van a Hortobágyi Nemzeti Parkban az őszi madárvonulás idején szervezett programoknak. Jó hír, hogy szeptember első napjaiban megérkeztek az első, északról érkező vonuló darvak, amelyek az előző évekhez hasonlóan a Kondás-tavon éjszakáztak. Azóta még több daru követte őket, így már több ezres csapataik tartózkodnak a nemzeti parkban.

Szeptember 19-től november 1-jéig minden hétvégén filmvetítéssel és szakvezetéses terepi programmal várjuk vendégeinket. Az esti daruhúzás megtekintésére többféle programlehetőséget kínál a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. A darvak éjszakázóhelyeitől függően túráink várhatóan több helyszínre indulnak. 2020-ban új programokkal is készültünk, ugyanis szekértúra keretében figyelhetjük meg a pusztában éjszakázó darvakat. Néhány alkalommal pedig elektromos kerékpárral zajló túra keretében nyílhat lehetőségünk a darvak megfigyelésére. Az új programok a megszokottól még különlegesebb élményt ígérnek.

Az alábbi túratípusok közül választhatnak vendégeink:

  • Pusztai darules négykeréken,
  • Hortobágy- Halastavi darules kisvasúttal,
  • Pusztai darules lovaskocsival,
  • Kisvonatos hajnali darules,
  • Hajnali darules autóval,
  • Táplálkozó darvak nappali megfigyelése kerékpárral,
  • Természetvédelmi őr munka közben- Exkluzív túra- Darules terepjáróval.

A programokon való részvételhez előzetes online bejelentkezés szükséges! A regisztrációs felület helye, egyúttal a legfrissebb- témával kapcsolatos- információk a www.hnp.hu/darvakvilaga hivatalos honlapon találhatóak meg.

A programon való részvétel során zárt- és szabadtéren egyaránt kötelező a maszk megfelelő használata! A progragramok a mindenkori járványügyi előírások függvényében, az erre vonatkozó szabályok teljeskörű betartásával kerülnek megrendezésre.
Vigyázzunk egymásra, hogy az élmény utólag is kellemes emlék maradjon!

További turisztikai információ:
Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont
Tel.: 52/589-000; 52/589-321
E-mail: info@hnp.hu

Sajtókapcsolat, interjú, cikk és forgatási igény:
Lövei-Kalmár Katalin
tel: +36 30/376-2082
e-mail: kommunikacio@hnp.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás