E-kerékpár túra – Balaton Riviéra kis kör

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. június 18. - 2021. június 18.

Helyszín: Csopak - Alsóörs - Csopak

URL: részletek a park honlapján >>>

Korszerű elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva kívánjuk bemutatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és kulturális szépségeit. Csatlakozzon hozzánk 2021. június 18-án (péntek) 9.30 órakor, pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. Paloznakon, a Balaton part nádasok élővilágával ismerkedhetünk. Alsóörsön a vasúttörténet helyi vonatkozásairól és a Balaton-felvidékre nagyon jellemző vörös homokkőről is hallhatunk. Alsóörsön megállunk a későgótikus Török-háznál is. Egy gyalogos kitérővel meghódítjuk a Somlyó-hegyi kilátót, majd Lovason áttekerve Paloznakon keresztül érkezünk vissza Csopakra az Olaszrizling tanösvény mentén.

A szakvezetett e-kerékpár túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

Foglalás és határidő: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján, június 14. 16:00-ig!

Információ és foglalás:

Somlai Szilárd oktatási munkatárs, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
+36 30 491 0104
somlaiszilard@bfnp.hu

Minimális szintmagasság: 90 m, maximális szintmagasság: 227 m

Teljes emelkedés: 295 m, teljes ereszkedés: 301 m

Útvonal: Csopak, BfNPI székház – 2. Paloznaki kerékpáros pihenőhely – 3. Alsóörs vasútállomás/strand – 4. Alsóörs vöröskő és metariolit – 5. Alsóörs Törökház – 6. Somlyóhegyi-kilátó – 7. Lovas faluközpont – 8. Paloznak kálvária és Olaszrizling-tanösvény – 9. Csopak Csonkatorony – 10. Csopak, Kövesdi-templomrom – 11. Csopak, BfNPI székház

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás