E-kerékpár túra – „Balaton Riviéra nagy kör”

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. június 19. - 2021. június 19.

Helyszín: Csopak - Szentkirályszabadja - Csopak

URL: részletek a park honlapján >>>

Korszerű elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva kívánjuk bemutatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és kulturális szépségeit. Csatlakozzon hozzánk, 2021. június 19-én (szombat) 9.30 órakor és pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. A „római úton” egyenesen Vörösberénybe tekerünk, ahol az ország egyik legrégebbi középkori erődtemplomát csodálhatjuk meg. A Malom-völgy vadregényes szurdokjában kanyargós patakmeder, forrás kilépések és hatalmas öreg fák világában tekerhetünk és megcsodálhatjuk Szentkirályszabadja „kapuőrét” a misztikus atmoszférát árasztó Ember-sziklát. A kastély, a gyönyörű templomok, a tájház érintésével az egykori Veszprém-Almádi festői szépségű vasútvonalán kerekezünk vissza a Balaton partjára, majd Csopakra.

A szakvezetett e-kerékpár túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

Információ:

Somlai Szilárd, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
+36 30 4910104
somlaiszilard@bfnp.hu

Foglalás: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján

Minimális szintmagasság: 90 m, maximális szintmagasság: 227 m

Teljes emelkedés: 225 m, teljes ereszkedés: 217 m

Útvonal: Csopak, BfNPI székház – 2. Paloznak – Lovas – Felsőörs – 3. Balatonalmádi-Vörösberény erődtemplom – 4. Malom-völgy – 5. Szentkirályszabadja – 6. Vödör-völgy – 7. Remete-völgy – 8. Határ-étterem – 9. Csopak, BfNPI székház

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás