Európa Nap zöld programokkal a Millenárison

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. május 05.

Helyszín: Millenáris Park Budapest, Lövőház u. 35

Európa-nap – Egymásra hangolva. – ingyenes családi program május 5-én a Millenárison

A 2012-es Európa-napi utcafesztiválon minden korosztály együtt ünnepelheti az Európai Uniót. Koncertek, stand-up előadások, beszélgetések, infotainment programok, gyereksarok, élménybeszámolók és kiállítások várják az érdeklődőket egész délután. A fiatalok segítséget kaphatnak állás- és ösztöndíj keresésében. A generációk közti párbeszéd lehetőségéről olyan neves előadók számolnak be mint például Cserhalmi György vagy Esztergályos Cecília. A fesztiválon egy gondolatkísérlet erejéig elképzeljük azt is, és egy kiállítás segítségével be is mutatjuk, hogy milyen lenne életünk az Unió nélkül.
A legkisebbeket a Zöld Gyerekfaluba várjuk, ahol többek között Mimó és Csipekkel fedezhetik fel a környezetvédelem tudományát. Zenés bábelőadás, játszóház, kézműves foglalkozások is lesznek a környezetvédelem jegyében, továbbá erdei körjáték, népi játszóház várja a gyerekeket.
Nemcsak a kicsik tanulhatnak a környezetvédelemről: minden korosztályt várunk a Lecsós kertben. A Cellux-csoport öko-dizájn workshopján megtanulhatjuk, hogyan lehet hulladékból használati tárgyakat készíteni. A Tükörben a világ: színes, kacskaringós víziója számtalan installációval és játékkal vezet végig a fenntartható fejlődés ösvényén. Aki pedig nem rest kapára, kaszára kelni családi gerillakertészkedésen vehet részt a Cellux Csoporttal.
A diákokat az Erasmus faluba várjuk, ahol megismerhetik, hogy milyen külföldi tanulási lehetőségek állnak ellőttük, és meghallgathatják külföldön tanulói diákok élménybeszámolóit. E mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Youth on the move program előnyeivel is.
Számos programot szentelünk az aktív időskornak, és a generációk közötti párbeszédnek. A vendégek megtekinthetik Esztergályos Cecília Meddig vagyok c. stand-up showját, és meghallgathatják Cserhalmi Sára és Cserhalmi György beszélgetését a generációk közötti párbeszéd témában.

Befogadó Európa helyszínéül szolgáló pódiumszínpadon mindenkit ízelítő vár Balkáni étkekből, sőt kipróbálhatják a gyógyító táncterápiát is! Az álláskeresők a Növekedési Teraszon, a CV-Ambulancián kérhetnek tanácsot profi HR-sektől, továbbá részt vehetnek az Interjú Show-n, és gyakornoki pozíciót nyerhetnek az ország vezető vállalatainál. Aki arra kíváncsi, hogy Mi lenne az EU nélkül, ellátogathat a kiállításra, ahol megismerheti a tényeket, hogy Magyarország mi minden köszönhet az Uniónak, és hogy mi lenne, ha nem lenne EU. Az Erasmus falu mellett kialakított EU2020 sátor egész nap részletes információkkal szolgál a stratégia részleteiről, valamint játékosan, közérthetően mutatja be az innovatív unió legfőbb kezdeményezéseit.

Programok:

14:00 Megnyitó
14:15 Romungro Boys Gipsy Band
14:45 50+ táncterápia
15:00 Köszöntő beszédek
15:15 Kiskalász zenekar gyermekkoncertje
16:15 Mimó és Csipek, interaktív mesedarab
17:00 Qualitons
18:00 Beszélgetés Cserhalmi Sárával és Cserhalmi Györggyel
19:00 Maszkura és a tücsökraj koncert
20:00 Morningdeer koncert
20:00 Meddig vagyok?! Esztergályos Cecília stand-up műsora az Európa Pontban
21:00 Kovács Kati és zenekara koncert

A gyerekeket 14.00 órától várjuk ugráló várral, fa gyermekjátékokkal, Lego és Kompan játszósarokkal, ökodizájn gyermek workshoppal, kézműves foglalkozásokkal.

Egész nap a Millenáris parkban és az Európa Pontban:
Ökodizájn workshop, kézműves foglalkozások, kiállítások, ösztöndíj lehetőségek, közös gerilla kertészkedés, stand-up show, játékok, ugráló vár, CV ambulancia, és Erasmus falu

Műsorvezetők: McMenemy Márk és Gyárfás

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás