Európai Madármegfigyelő Napok 2013

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. október 05. - 2013. október 06.

Helyszín: országos programok

Az MME idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, sokakat csábíthat ki a szabadba. Az EMN-t a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben, azóta minden évben több tucat ország több 10 ezer madár- és természetkedvelője vesz részt rajta.  Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Mit kell feljegyezni?

megfigyelés helyszíne;
résztvevők száma;
megfigyelt madarak összlétszáma;
a három leggyakoribb madár neve és száma (ha nem ismeri a fajokat, csak a számuk);
ritka vagy érdekes madarak felbukkanása.

A megfigyelési eredményeket az MME központi e-mail címére várjuk szombaton és vasárnap, telefonos bejelentéseket (06-1/275-6247) vasárnap 10-16 h között tudunk fogadni. A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat kollégáink vasárnap 16-17 h között összesítik, majd 17 h-kor továbbítják a nemzetközi koordinációs központba, aminek évről-évre más ország ad otthont.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzánk észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeréhez!

A program helyszíneket megyénkénti betűrendes felsorolásban találják meg itt , a listát a beérkező új információkkal folyamatosan frissítjük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás