Expedíciózz a háztartásban Székesfehérváron

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. június 12.

Helyszín: Székesfehérvár, Piac Tér

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a fenntartható életmódot népszerűsítő következő eseményünkre! A rendezvény főszervezője a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, júniusi kampánya során az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy felfedezhessék a helyi tanácsadók és szakértők segítségével a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Az "Expedíciózz a háztartásban" című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például a kampány során öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról, a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk.

A gyerekek és felnőttek információs standokon és játékos foglalkozások révén ismerhetik meg a kampány üzeneteit. Minden órában ajándékokat sorsolunk ki az ökolábnyomukat számítók, a kérdőíveket és totókat kitöltő felnőttek és gyermekek körében.

A Gaja Környezetvédelmi Egyesület tanácsadói több szakértő közreműködésével (építész, meteorológus, gyártástámogató mérnök) Székesfehérváron a Piac tér, Alba Pláza előtti területén várják az érdeklődőket június 12-én, (kedden), 11 és 17 óra között. A 14 órakor kezdődő sajtótájékoztató keretében alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy óceánon hajózó, elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapatot is, s hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

További információ az akciónapról:
  Gaja Környezetvédő Egyesület  Gárdonyi László, környezeti tanácsadó, 8000 Székesfehérvár, Petőfi S. u. 5. Tel/fax: 22/503-428, 22/503-429. gaja@t-online.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás