Ez Afrika! 10. közösségi Nap

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. szeptember 29. - 2019. szeptember 29.

Helyszín: Stefánia Palota

URL: https://www.facebook.com/events/2339655246117364/

Ez Afrika! Közösségi nap néven kerül megrendezésre, szeptember utolsó vasárnapján a most már hagyományosnak számító Afrika nap. Idén 10. éve rendezik meg az ingyenesen látogatható eseményt, amelynek célja, hogy a résztvevők megismerhessék Afrika igazi arcát. Éppen ezért több, Afrikában tevékenykedő magyar civil szervezet is kiállít, illetve előad az eseményen.

A rendezvény, azért az Ez Afrika! Közösségi nap nevet kapta, mert a szervezők szerették volna kinyilatkoztatni, hogy ez egy közösségformáló esemény, ahol őszintén és nem csak a sztereotípiákat ismételve ismerkedhetnek meg a kontinenssel. „Szerettük volna, hogy ez egy olyan nap legyen, amikor a közösség erejével afrikai színekben látjuk a világot, afrikai egzotikus ízeket kóstolunk, Afrika hangján hallgatjuk a zenéket és afrikai mozdulatokkal pördülünk táncra” – mondta France Mutombo, a főszervező, Afrikáért Alapítvány elnöke.

Kulturális és gyermek programokkal is várják az érdeklődőket a Stefánia Palotában, szeptember 29-én.  Afrikai meséket hallgathatnak a gyerekek, miközben kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Több kerekasztal beszélgetés is lesz, az egyik legizgalmasabbnak a sztereotípiákat döngető módon, a férfi és női szerepkörökről fog szólni.  De olyan Magyarországon élő afrikai származásúakkal történő beszélgetést is meghallgathatnak az érdeklődők, ami kézzelfoghatóvá teszi a különbségeket és a hasonlóságokat.

A Könnyű leckék vetítése előtt, Kafiyával, a film főszereplőjével is megismerkedhetnek a résztvevők, de a sokak által nagyra becsült This is Congo című filmet is megnézheti, aki még nem látta. Az estébe nyúló napot a Boggie duó koncertjével, majd a Malambe Afrodance vezénylésével közös tánccal fogják zárni.

Bővebb információ: https://afrikaert.hu/ezafrika

https://www.facebook.com/events/2339655246117364/

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás