Fiatalokat díjaznak rangos magyar tudósok – pályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. május 05. - 2021. június 15.

Helyszín: országos pályázat

Fiatalok bevonásával népszerűsítené a magyar tudományos eredményeket a CEU Demokrácia Intézet. A CEU és a Qubit által hirdetett esszépályázatra főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják.

Merre tart a COVID-járvány, hogyan tudjuk megállítani az éghajlatváltozást, közeleg-e újabb világméretű gazdasági válság, lehetséges-e nemet váltani, vagy nem nélkül élni? A CEU két éve indult „Határtalan Tudás” sorozata többek közt ilyen kérdéseket feszeget. A rendezvény keretében magyar tudósok kutatási eredményeiket mutatják be közérthetően, a leginkább aktuális témakörökben: klímaváltozás, pandémia, hálózatkutatás, kisgyerekkori kognitív fejlődés, gazdasági válság, vallástörténet, őstörténet stb.

A korábbi Határtalan Tudás előadásokon a tudósok meglepő párosításokban, ismert közszereplőkkel együtt járták körül a különböző témákat. Így került egy színpadra például Barabási Albert-László hálózatkutató és Palya Bea énekes, Ürge-Vorsatz Diana fizikus és Nagy Réka ökoblogger, Klaniczay Gábor történész és Deák Hedvig Viktória, a Szent Domonkos Rendi Nővérek elöljárója. A CEU Határtalan Tudás sorozata most az egyetemi hallgatókat is szeretné aktívan bevonni a tudomány világába, ezért tudományos esszépályázatot hirdet főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A kezdeményezés célja, hogy minél több fiatal legyen aktív részese és alakítója a modern tudomány eredményeiről szóló közbeszédnek és szakmai diskurzusnak.

A pályázatokat a Határtalan Tudás előadássorozat eseményeihez kapcsolódóan bármely tudományos témakörben várják az egyetemi és főiskolai hallgatóktól. Az előadások megtekinthetők a Határtalan Tudás honlapján (https://www.ceu.edu/hatartalantudas) A zsűri olyan elismert szakemberekből áll, mint Ürge-Vorsatz Diana klímakutató, Sándor Judit bioetikus, Kertész János fizikus, Laszlovszky József középkortörténész, Fábri György tudományszociológus Enyedi Zsolt politológus, Varga Máté genetikus és Gáspár Merse Előd kognitív kutató.

A pályaművek leadási határideje 2021. június 15. Az eredmények kihirdetése legkésőbb 2021. július 15-ig várható.

A pályázati kiírás itt található: 

https://www.ceu.edu/article/2021-05-05/hallgatokat-dijaznak-rangos-magyar-tudosok-hatartalan-tudas-essze-palyazat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás