Globális klímasztrájk Budapesten

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. szeptember 24. - 2021. szeptember 24.

Helyszín: Budapest

URL: esemény FB oldala >>>

Szeptember 24-én 16.30-tól lesz a globális klímasztrájk Budapesten. Tavalyelőtt ilyenkor több ezren gyűltünk össze, legyünk idén is minél többen!

Klímaválság van. Lázadj!
Lázadj, mert majdnem két év telt el az utolsó klímasztrájkunk óta, de a klímaválság problémája súlyosabb, mint korábban bármikor. A politikusok ígéreteivel ellentétben a koronavírus-járvány utáni helyreállítás nem a zöld fordulat jegyében zajlott, a világ vezetői tovább öntik a pénzt a fosszilis energiahordozókba. A politikai döntéshozók és gazdasági szereplők a természetet még mindig csak nyersanyagnak tekintik.

Lázadj, mert a karantén időszaka alatt a demokratikus elvek és jogok mindenhol csorbultak, a képviselők a képviselt állampolgárok megkérdezése nélkül vagy akarata ellenére döntöttek természetpusztító nagyberuházásokról. Veszélybe kerültek olyan gyönyörű és kulcsfontosságú élőhelyeink, mint a Fertő tó, a Velencei-tó, a tatai Öreg-tó, a Balaton, a kisoroszi szigetcsúcs vagy az Őrség. Az építkezések már Natura 2000-es és nemzeti parki területen zajlanak.
Lázadj, mert a helyi közösségek önállósága és önrendelkezése, az önkormányzatiság helyreállítása nélkül nincs zöld jövő – ahogy a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése nélkül sincs! Itthon és világszerte is a marginalizált csoportok vannak leginkább kitéve a klímaválság hatásainak, és gyakran akkor se tudnak változást elérni, ha szeretnének.

Lázadj, mert gyökeres és rendszerszintű változásra van szükség, amely egyaránt figyelembe veszi a legújabb tudományos eredményeket, a természet és a biodiverzitás bonyolult rendszerét, és a felveszi a harcot a kiszolgáltatott csoportok gazdasági, társadalmi és politikai elnyomása ellen!
Lázadj a jövőért! Lázadj a bolygóért! Lázadj az életért!
Tarts velünk szeptember 24-én! Mutassuk meg, hogy a magyar emberek elkötelezettek egy zöldebb, igazságosabb, élhető jövő mellett!

ÚTVONAL

16.30 gyülekező az Operánál
17.00 indulás a Kossuth térre:
Andrássy út
Deák Ferenc tér
Bajcsy-Zsilinszky út
Alkotmány utca útvonalon
PROGRAM HAMAROSAN!
A rendezvény szigorúan erőszakmentes és pártpolitika-mentes keretek között zajlik. Kérjük, a pártpolitikai transzparenseket, kitűzőket, skandálásokat hagyjátok otthon!
Aszfaltkrétázni tilos, ezért kérjük, ne is hozzatok magatokkal!

Maszk viselése nem kötelező, de erősen ajánlott! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Extinction Rebellion Magyarország és Fridays For Future Magyarország eseménye

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás