Gyere velünk Ipolyt tisztítani! – VI. Ipolytisztítási akció új időpontban!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. július 22. - 2011. július 24.

Helyszín: Vámosmikola, Szob

URL: magosfa.hu

Email cím: kezo@magosfa.hu

Az Ipolytisztítási akció a Magosfa Alapítvány évente megszervezett kenus, önkéntes, folyótisztító vándortábora. Célunk az, hogy a „Tiszta, egészséges Ipoly mentéért” projektünk keretében, az Ipoly folyó mintegy 40 km-es szakaszának megtisztításával hozzájáruljunk az Ipoly mente környezeti állapotának javításához, és jó példát adjunk a helyi lakosoknak és a területre látogatóknak egyaránt.

Az Ipolytisztítás időpontja: 2011. július 22-24. (Korábban meghírdedett időpontban, július 1. és 3. között a rossz idő miatt az akciót nem tudtuk megtartani.)

Az idei munkát jelentősebb pályázati támogatás hiányában két részre kellett osztanunk: előakcióra (július 22-23.) és főakcióra (július 24.). Az előakció során 10 fős csapat dolgozik Vámosmikola alatti kb. 20 km-es szakaszon.

A július 24-i főakció azonban mindenki számára nyitott, szeretettel várjuk rá a helyi lakosokat és távolról érkezőket egyaránt. Ezen a napon Ipolydamásd és Letkés közötti Korlátok nevű helytől (Lelédhídi major buszmegálló környéke) tisztítjuk meg torkolatáig a folyót, valamint annak partját.

Találkozó július 24-én, 9.30-kor, a Lelédhídi major buszmegállónál. (Szobi vasútállomásról 9.10-kor indul autóbusz Bernecebarátiba, a Lelédhídi major a 4. megálló.)
A kenukról, a tisztításhoz szükséges eszközökről, továbbá az ételről és italról Alapítványunk gondoskodik.

Kérünk, hogy a július 24-i akcióra július 21-ig jelentkezz be, hogy tudjunk tervezni eszközök és étel ügyében! Köszönjük!

Jelentkezés és bővebb információ: Kelemen Zoltán, kezo@magosfa.hu, vagy (20) 460 2497

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás