Gyógynövényismereti hétvége

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. június 28. - 2019. június 30.

Helyszín: Bodrogolaszi

URL: https://zoldkor.net/hirek/1082-gyogynovenyismereti-hetvege.html

Email cím: info@zoldkor.net

Letölthető anyag

A Bodrogolaszi községben – a Zöld Kör vízitúrabázisán – idén június 28-30. között kerül megrendezésre ismeretbővítő gyógynövényes programunk. Ennek során a résztvevők megismerkedhetnek a Bodrogköz és a Zemplén növényvilágával, különös tekintettel a nyáron gyűjthető vadontermő gyógynövényekre, valamint azok otthoni felhasználási lehetőségeire.

A háromnapos program során a szervezők biztosítják a szállást, az étkezést és a gyűjtőtúrák vezetését, valamint a szakértők felkérését a különböző előadások és bemutatók kapcsán. A résztvevők a saját részre gyűjtött növényeiket a program végén hazavihetik!

Ízelítő a programból: péntek délelőtt sajtkészítési bemutató, frissen fejt falusi tejből, valamint szappanfőző foglalkozás. Délután „A Kárpát-medence növényvilága és a növényhatározás menete” címmel diaképes felvezető előadás, majd kerékpáros vadontermő gyógynövény gyűjtőtúra a Bodrog mentén. Az első napot vacsora után a gyógynövény és a gyümölcs szárításának és tartósításának alapjai elnevezésű foglalkozás zárja.

Szombat délelőtt ellátogatunk Komlóskára, majd onnan egy kényelmes gyalogtúra keretében sétálunk vissza gyógyító füvek után kutatva a Zemplén lankáin; este praktikákról hallhatnak az érdeklődők a „vegyszermentes háztartás” kialakításához, majd gitárzenével kísérve tábortüzet rakunk.

Vasárnap kora reggel fakultatív programok várják a mozgás szerelmeseit, amelyet a házilag készíthető tisztító, ápoló és szépítő szerek bemutatója követ ebédig, amelyet egy játékos programzáró tudáspróba követ a megszerzett ismeretekről.

A részvételi díj 14 900 forint résztvevőnként. Várjuk természetbarát gyerekek, felnőttek vagy akár családok jelentkezését!

Jelentkezés és bővebb információ:

e-mail info@zoldkor.net

mobil   06 (20) 9556-758

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás