Hozd el a családod környezettudatos művészeti workshopokra!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. május 27. - 2021. június 11.

Helyszín: Budapest XI. ker. Gárdonyi tér

Számotokra is fontos a környezettudatosság és örömmel tennél érte klímaszorongás nélkül?

Ez egy remek lehetőség, hogy megtanuld, hogyan kell lépésről lépésre haladnod az úton ráadásul mindezt úgy, hogy egy interaktív művészeti installációhoz tudtok hozzáépíteni. Kele Juci festő-építész a Gárdonyi térre épített vesszőfüggönyből teret, ami egy fa hiányát reprezentálja, ezt az arra járók környezettudatos vállalásai zöldítik ki újra.

június 2. 18:00   (20:00)  Let’s design the future!    Kreatív eszközökkel a fenntartható hétköznapokért.  Rácz Anikó  Kele Juci    hiánypótLÁSS!  Gárdonyi tér 

A workshopot Rácz Anikó, a Hannabi sofa alapítója tartja zöldülni vágyóknak.

Az esemény ingyenes. Bejelenkezéssel biztosíthatod, hogy biztos legyen helyed. (me@kelejuci.com)

  hiánypótLÁSS!    Kele Juci   Gárdonyi tér  2021.05.27.-06.12.  Interaktív zöld installáció az Eleven Tavasz keretében

Természetesnek vesszük.  És gyakran nem tűnik fel a hiánya, mikor már nincs. Pedig tudjuk, hogy hiányozni fog. Már nekünk is. De főleg nekik, akik még csak most ismerik meg.  Vigyázzunk rá, építsük együtt újra!

“A Gárdonyi téri kivágott fa helyére tervezek ismét installációt, ami a természet hiányára, a fenntarthatatlan életmódra hívja fel a figyelmet. Absztrakt módon megjelenítem az ott állt fát, illetve annak helyét, amit a közel 3 hét leforgása alatt a város lakókkal közösen, növényből építünk vissza.

Ha te is változtatnál, vállalj Te is feladatot. Építsünk együtt egy szebb jövőt!”

Kele Juci festő-építész 2020-ban az Eleven Ősz programsorozat keretében már épített egy köztéri installációt a Gárdonyi térre, ‘MeditÁLLJ!’ címmel. Akkor a városi nyüzsgésből invitált minket egy perc megnyugvásra, egy növénnyel átszőtt, spirális tér közepére. A csigavonal középső, privát terében, egy korábban ott állt fa rönkjére állhattunk fel, nézhettünk magunkba vagy akár az égre.

A Kult11 felkérésére most az Eleven Tavasz rendezvényén lesz látható Juci újabb alkotása. A kivágott fa inspirálta az idei alkotást is, ami a természet hiányára reflektál és szólít meg minket. A művésznő mindenkit apró hétköznapi “vállalásokra” sarkall, hogy együtt tegyünk egy élhetőbb városért, egy fenntartható, zöldebb jövőért. A változást vállaló egy borostyánt tűzhet az installációba, melytől közös erővel kizöldül a fa hagyta űr.

A műalkotás több mint két hétig lesz megtekinthető, zöldíthető és négy érdekes programmal vár minden kedves érdeklődőt.

A köztéri installációval egyidőben az Bartók Béla Boulevard 1 művész 1 porta keretén belül az Juci képei is láthatók a Szatyor Bár és Galéria kirakatában az Artecho más művészeivel együtt.  A Hadik kávéházban pedig az Eleven Tavasz művészeti vásárán sorszámozott művészeti nyomatok is kaphatóak lesznek.

A ‘hiánypótLÁSS’ (május 27.- június 11.) további programjai a Gárdonyi téren:

június 3. 18:00  ・  Hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és a világhoz?  ・

beszélgetés Tar Zsuzsa pszichiáterrel, meditáció oktatóval

június 4.-6. 10:00 – 19:00Művészeti vásár a Hadik kávézóban

június 11. 19:00 -20:00Záró meditáció Beth Uptonnal (Anuttarával)

május 27-június 10. ・ 1 Művész 1 Porta ・ kirakat kiállításSzatyor Bár és Galéria

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás