Ismét EnergiaKözösségek verseny indul

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. október 01. - 2021. október 08.

Helyszín: országos pályázat

A GreenDependent jubileumi 10. alakommal indítja újra az EnergiaKözösségek c. családi-háztartási energiamegtakarítási versenyét idén ősszel.  Idén abban az örömben is részesültünk, hogy az EU Fenntartható Energia Díjának döntőjébe is bekerültünk programunkkal.

A programban családok/háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyeznek az ország egész területén, hogy minél több energiát takarítsanak meg az otthonukban a családjuk bevonásával. A verseny során fenntarthatósággal, zöld életmóddal kapcsolatos feladatokat is meg kell oldani közösen.

Mára általános egyetértés alakult ki abban, hogy széndioxid-kibocsátásunkat csökkenteni kell nem csak környezetvédelmi, de pénz megtakarítási okból is. Az energiaárak kiszámíthatatlansága, az energiafüggőség és a klímaváltozás miatt sok háztartás és közösség szeretne aktívan tenni valamit, de sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit is lehetne, vagy azt gondolják, hogy pénz hiányában nem tudnak változtatni fogyasztásukon, és ezzel együtt kibocsátásukon sem.

Az EnergiaKözösségek program és módszertan célja, hogy megmutathassuk: egyszerűen, viselkedésünk megváltozásával is óriási eredmények érhetők el mind az energia, mind a pénzmegtakarítás terén. Úgy gondoljuk, programunk érdekes lehet zöld szervezetek és települések számára is, mert számos eleme is beépíthető a különböző helyi közösségfejlesztő és klíma programokba.

A program átfogó célkitűzése, hogy a résztvevőkben kialakuljon és hosszú távon megmaradjon egy környezettudatos viselkedés és példájukkal másokat is motiváljanak.

További információk a programról honlapunkon, illetve az EnergiaKözösségek facebook oldalán találhatók.

Jelenleg az egyes csapatokat vezető, un. klíma-koordinátorok jelentkezését várjuk, amire online jelentkezési lapunk kitöltésével van lehetőség.

Jelentkezési határidő: 2021.10.08.

(Az első koordinátor képzést 2021. október 16-án, szombaton tartjuk, melyre szeretettel várjuk a jelentkezőket.)

A klíma-koordinátorok szerepéről, feladatairól részletes információk olvashatók leírásunkban.

Ízelítő a versenyről és a hozzá kapcsolódó rendezvényekről:

Kisfilm az EnergiaKözösségek programról a Kékbolygó (MTVA) televíziós műsorából itt tekinthető meg:

 

Az EU Fenntartható Energia Díjról és programunkról:

Üdvözlettel,

Vadovics Kristóf, Vadovics Edina, Zsemberovszky Linda és Antal Orsolya
GreenDependent Intézet csapata

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás