Jelentkezés az ELTE Humánökológia mesterképzésére

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. december 22. - 2023. február 15.

Helyszín: felvi.hu

2023. február 15-ig a Felvi.hu-n lehet jelentkezni felsőoktatási képzésekre, melyek között az ELTE Humánökológia MA képzés is helyet foglal.

Olyan mértékben alakítjuk át bolygónkat, hogy azzal már nemcsak rengeteg más élőlény létét fenyegetjük, hanem a saját életünk minőségét is. A humánökológia tudománya egyrészt igyekszik minél inkább föltárni ezt az ökológiai válságot, másrészt megoldási javaslatokat is megfogalmaz.

A humánökológia az emberek és a környezetük közötti kölcsönhatásokat, valamint az ökoszisztémák fenntartásában szerepet játszó társadalmi, kulturális és pszichológiai tényezőket vizsgálja. A mesterképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a különböző fenntarthatósági kihívásokkal, és megtanulhatják, hogyan segítsék elő az igazságos és fenntartható jövő felé vezető átmenetet.

Mit lehet nálunk tanulni?

Ökológia és evolúcióbiológia;
Környezeti etika;
Ökológiai közgazdaságtan;
Ökofilozófia;
Társadalmi folyamatok elemzése;
Fenntartható vidékfejlesztés, városfejlesztés;
Technológiakritika;
Energiagazdálkodás;
Politikai ökológia;
Környezetpszichológia;
Társadalmi és közösségi részvétel;
Környezeti nevelés

Hol lehet elhelyezkedni a szak elvégzése után?

Egyre nagyobb igény mutatkozik mind az állami, mind a verseny-, mind a civil szférában olyan szakemberek iránt, akik képesek a társadalmi és környezeti fenntarthatóság komplex problémáit átlátni, és azokra megoldásokat találni. Ha pedig valaki szeretné tovább folytatni a tanulmányait, akkor azt az ELTE Szociológia Doktori Iskolában, vagy más humánökológiához kapcsolódó tudományterület doktori iskolájában teheti.

Szak saját weboldala 

Facebook oldala aktuális hírekkel

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás