Júniuis 1-ig várjuk klímavédelmi szakértők jelentkezését a Pioneers programba

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. május 26. - 2020. június 16.

Helyszín: Budapest

URL: https://pioneers.climate-kic.org/

Email cím: Viszlay Zsuzsanna e-mail

Letölthető anyag

Az EIT Climate-KIC Pioneers into Practice szakértői mobilitási programja 2011 óta kerül megrendezésre; 2016 óta az IFKA bonyolítja le a magyarországi projektrészt.

A programba szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését várjuk, a jelentkezési határidő szakértők számára 2020. június 1., fogadó szervezetek számára 2020. június 16.

Pioneerok:

A szakértők egy tanulási folyamatban vesznek részt, mely során elsajátítják a Systems Innovation és a Transition thinking elméletét, amit egy rövid csoportfeladat keretében a gyakorlatban is alkalmaznak, majd szeptember-október folyamán egy 4-6 hetes virtuális vagy fizikai placementen vesznek részt egy, a résztvevő régiókban található fogadó szervezetnél.

Fogadó szervezetek:

A fogadó szervezetek egy rövid projektet fogalmaznak meg klímaváltozás/alacsony széndioxid kibocsátású gazdaság témakörben, melyre a szakértők a platformon keresztül jelentkezni tudnak.

A szakértők a szeptember-októberi időszakban, előzetes megállapodás alapján 4-6 hétre érkeznek a fogadó szervezethez – személyesen vagy online eszközökön keresztül –, és a host közreműködésével/támogatásával valósítják meg a projektet.

A program egy nagyon jó lehetőség tapasztalatcserére, illetve új kapcsolatok kialakítására, akár mint pioneert küldő, akár mint fogadó szervezet.

Az elmúlt években a magyarországi fogadó szervezetek között volt a BKK, a Schneider Electric, a BME, több nemzeti park, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a WWF, az Energiaklub és az IFKA. A fogadó szervezetek esetében a részvétel díjtalan, gyakorlatilag egy plusz embert kapnak a placement idejére.

Részvételi feltételek és jelentkezés a Pioneers program online felületén: https://pioneers.climate-kic.org/

A program céljairól, megvalósításáról, az egyes program elemekről 2020. május 27-én este 19:00 órai kezdettel egy angol nyelvű webinart tartunk, melyre a lenti linkre kattintva regisztrálhat:

https://zoom.us/meeting/register/tJUvce2sqTspH9d1qrC3z3AML1ab_NWmr4_h

Várjuk jelentkezését!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás