Kalandok az Élményösvényen

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. május 04.

Helyszín: Budapest, II. kerület, Ferenc-hegy

URL: www.mimoescsipek.hu/

Mimó és Csipek idén május 4-én nagyszabású szabadtéri programmal kedveskedik a gyerekeknek. A tavaszi rendezvényen lehetőség lesz vezetett túrán bebarangolni az Érzékek ösvényét, bábelőadást nézni, interaktív zöld társasjátékkal játszani, kézműves foglalkozáson részt venni. Lesz minden, ami a jó hangulathoz és a zöld gondolatok elültetéséhez szükséges.

Május 4-én hétfőn 150 kisgyereket várunk a Ferenc-hegyen kialakított Élményösvényre. Ezúttal a tavaszi nagyszabású programon a természetjárás szeretetét, valamint Mimó és Csipek új kalandjait ötvözzük. A bábelőadással induló rendezvényen lehetőség lesz az Érzékek ösvénye megtapasztalására, végigjárására. Az Érzékek ösvénye különböző állomásai egy történetre vannak felfűzve, melyek különböző módon hívják interakcióra a résztvevőket. Az élményeknek azonban itt még nincs vége. A gyerekek horgászhatnak Potyka békával, vagy a Kukatúra társasban tehetik próbára a szelektív-hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat. Az újrahasznos kézműves foglalkozáson tavaszi virágokat készíthetnek meglepő anyagokból, dolgokból. Az egész délelőttöt felölelő programról természetesen nem hiányozhat Mimó és Csipek óriásfigurája sem, akik alig várják már a selfie rohamot.

CsipekCsipek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyszámú óvodás és kisiskolás élményekben gazdag programját ezúttal 30 önkéntes középiskolás segíti, akik egyrészt a Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Kéttannyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium valamint a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium diákjai közül érkeznek. A középiskolás hallgatók szakmai felkészítést Victor András, a Magyar Környezetei Nevelési Egyesület társelnöke végezte.

Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett, a környezeti nevelésben már többéves tapasztalattal rendelkező Európalánta Egyesület kreatív figurákat alkalmaz a gyermekekkel való kommunikációban, melyben kiemelkedő szerepet kap Mimó és Csipek a két környezettudatos mesehős. A zöld gondolkodás a fenntarthatóság mellett magába foglalja a természet ismeretét és szeretetét, ez jelent meg már az egyesület első projektjében is a Mimó és Csipek az erdőben c. mesekönyvben és a hozzákapcsolódó báb előadásban. Az „Érzékek ösvénye” szintén mesés kalandokat nyújt kicsiknek és nagyoknak, ezúttal azonban a résztvevők a saját érzékszerveikkel szerzett tapasztalataik segítségével aktív részeseivé válnak a történetnek.

Helyszín: Ferenc-hegy – Érzékek ösvénye
Időpont: 2015. május 04. hétfő 10.00-12.00

Program:
10.00 Mimó és Csipek bábelőadás
10.30 Élményösvény
11.00 újrahasznos kézművesműhely és öko-kalandok

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.

LátcsőLátcső

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás