Kiállítás kezdő és haladó környezetbarátoknak -Tudatos Vásárlók Áruháza

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. május 10. - 2011. június 30.

Helyszín: Budapest, VII., Király utca 13., Gozsdu udvar

URL: www.tudatosvasarlo.hu

Május 10-én 18 órakor nyílik a Tudatos Vásárlók Áruháza, a Tudatos vásárlók Egyesületének kiállítása. Ezúttal új megfogalmazásban, új köntösben szeretnénk a fenntartható, környezetbarát életmód-megoldásokat bemutatni.

A Cellux Csoport, a Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% művészei által berendezett áruház első látásra a nagy szupermarketek hangulatára emlékeztet, ám a bejáratnál felvett fogyasztáscsökkentő szemüvegen át mégis egy új fogyasztói kultúra horizontja rajzolódik ki a látogatók előtt. A Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé, és mutat fel megoldási javaslatokat. Miközben a szókimondó és markáns üzenetet hordozó tárgyak, installációk szembe állítanak fogyasztási szokásainkkal vagy épp a minket bombázó reklámok hamis világával, a különböző áruházi osztályok portékáit egy környezetbarát háztartás kellékei adják. Találunk itt megoldást a vízfogyasztás csökkentésére, de bemutatkoznak olyan furaságok is, mint a vízzel hajtott fürdőszobai rádió.

Az Áruház elsősorban a környezettudatos, hétköznapi és mindenki számára elérhető praktikákra, megoldásokra hívja fel a figyelmet. Arra, hogy személyes, otthoni környezetünkben is nagyon sokat tehetünk a fenntarthatóságért.

A megnyitó programja:
18,00 – köszöntő: Horváth Gergő projektvezető, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
18,10 – megnyitó, tárlatvezetés: Frazon Zsófia etnográfus, Néprajzi Múzeum.
18,30 – bio Fair Trade kóstoló.

Zene: Posztérzelmi Ragadozók – újrahasznosított improvizáció.

Tisztelettel meghívjuk a kiállítás megnyitójára!

A kiállítás június 30-ig hétfő kivételével naponta 10.00 – 18.00 között látogatható

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás