Kocsonyafesztivál Zöld Sátor

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. február 22. - 2013. február 24.

Helyszín: Miskolc

URL: www.kocsonyafesztival.hu

Kedvező időjárásban reménykedik az idei Kocsonyafesztivál Zöld Sátrának csapata, legalább 20 ezer látogatót várnak a három nap alatt. Régi helyükön, a Szinva terasz melletti APEH parkolóban felállítandó, csaknem 300 négyzetméteren, 20 partner szakmai és szabadidős programját hangolja össze a Zöld Kapcsolat Egyesület.

2013. február 22, 23, 24:
Télen is gomba! hirdeti a Miskolci Gombász Egyesület. Mindhárom napon folyamatos szakmai információval, interaktív gyermek- és felnőtt foglalkozással (puzzle, kifestő, tesztek), gombafotó kiállítással, vetítéses előadással készülnek.

Kerékpározz velünk! A Kerékpáros Miskolc Egyesület láthatósági bemutatót tervez, jutalmazza a KRESZ totót helyesen kitöltőket, de versenyezni is lehet: a népszerű „görgőzés” igazi kihívás a téli hidegben.

Madárbarát Magyarország! A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Bükki Helyi Csoportja ismertető kiadványokkal és játékos természetismereti feladatokkal várja a látogatókat.

Tiszató a Szinva mentén? Igen! Immár sokadszor kínálja ökotúráit a Zöld Sátorban a Szabics Bt. a Tiszavirág Tanösvény népszerűsítése, természeti értékek bemutatása, fotók, kiadványok, poszter madárfészkek, tollak, termésfelismerő játék szerepel idei kínálatukban.

Természetismeret a föld alatt és a Hernád mentén: Az Alsódobszai Hernádnémeti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület tagjai felszínen és felszín alatt is „jártasak”. A Hernád folyó természeti értékeit, a Tátorján tanösvényt, a bükki barlangászás lehetőségeit, szükséges felszerelések is bemutatják. Vetélkedőjük helyes megfejtői tanösvény túrát, overallos barlangtúrát, sziklamászó túrát, illetve kenutúrát nyerhetnek a Hernád folyón.

Komposztálás/magbörze/Fair Trade: a Zöld Kapcsolat Egyesületnél ismét jelentkezhetnek a komposztkeretet igénylő miskolci lakosok, mi több most magbörzével is várják a kertészkedő látogatókat. Különleges aromájú Fair Trade teákat vagy kávét kóstolhatnak azok, akik az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány Környezeti Tanácsadó Irodájának pultjánál kiszámolták ökológiai lábnyomukat.
Környezetbarát termékek boltja: a háztartásukat zöldíteni kívánók egész évre beszerezhetik a nehezen hozzáférhető termékeket az E-misszió Egyesület Zöldövezet boltjának pultjánál, de a háztartási praktikákról is bőségesen kaphatunk tanácsokat.

Játszóház: Amíg a felnőttek elmélyülnek a szakemberek tájékoztatóiban, válogatnak a zöldítő alternatívák között, addig a gyermekeket természetismereti játékokkal, arcfestéssel kötik le az Ökológiai Intézet Alapítvány aktivistái. Hozzájuk csatlakoznak a Szimbiózis Alapítvány fiataljai is, akik nemcsak helyben tanítják a kézműves fortélyokra a gyerekeket, de termékeiket árusítják is standjukon. A Szorgoskert Nonprofit Kft. a sátron kívül csacsifogatával várja a gyerekeket, míg a szülőket különleges kocsonyáival csábítja el.
Előadássorozat: A Zöld Sátorban az előadásokat is érdemes nyomon követni a részletes program alapján.

Február 23, 24:
Természetvédelem a Bükkben: A Nemzeti Park Igazgatóságának kiadványai bőséges ismereteket kínálnak a bükki rengetegen túl az Észak-magyarországi régió természeti értékeiről is.
Öko-építészet és energiahatékonyság: a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának standjánál napkollektorokkal, napelemekkel, energiatakarékos eszközökkel, a hő kamerával, és például a passzív házépítés előnyeivel ismerkedhetnek a látogatók.

Mindhárom napon érdemes bekukkantani a sátorba, hiszen vannak, akikkel csak egy napon találkozhatunk. Így például csak pénteken (12-19 óra között) látogathatjuk meg a Miskolc Állatkert és Kultúrpark, valamint az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. standjait. Ez utóbbinál a "Megtérülő energia" projekt keretében az energiatakarékosság és -hatékonyság elérésének lehetséges módjairól, a lakossági körben elérhető megújuló energiaféleségek hasznosításának gyakorlati megvalósításáról és módszeréről kaphatunk információkat.

Csak szombaton népszerűsítik túráikat és táboraikat a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség tagjai, és a Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Közhasznú Egyesület tagjai is ezen a napon lesznek kint kedvenceikkel: népszerűsítik az örökbefogadást, a felelős állattartást. Sokak örömére ismét hozzák Vadászgörény-játszóházukat és simogatójukat, ismeretterjesztő kiadványaikat, foglalkozásaikat.
Csak vasárnap faggathatják az érdeklődők a Gömörszőlős a fenntartható falu program munkatársait.

ELŐADÁSOK – részletes programok

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás