Korszakváltás az épületenergetikában!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. április 24. - 2018. november 20.

Helyszín: országos programok

URL: MEHI 2018 évi képzéssorozat >>>

Email cím: mehi@mehi.hu

Letölthető anyag

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportja azok a műszaki szakemberek, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.

A rendezvények fókuszában az a kérdés áll, hogy a megemelt energiahatékonysági követelményekre teherként vagy inkább lehetőségként tekintsünk-e. A tapasztalat azt mutatja, hogy nagy a bizonytalanság az épületek tervezéséért és kivitelezéséért felelős szakemberek között az energetikai előírások változásának alkalmazásában. Nagy szükség van az elméleti tudnivalók gyakorlattá alakítására, melyre a MEHI szakmai partnerei kiváló példákat tudnak bemutatni.

Ha kevés az ideje, de van egy napja, akkor egy átfogó tematikájú szakmai nap keretében hallgathatja és vitathatja meg a legújabb műszaki, építészeti előírásokat és trendeket. A képzés akkreditációja folyamatban van, tavaly a Magyar Építész Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kaphattak a részvételért. A Magyar Mérnöki Kamara ajánlott képzési státuszt biztosított.
A képzéssorozat – a tavalyi tapasztalatok és részvevői visszacsatolás hatására – kibővített témakörrel folytatódik. Az egynapos képzések során megbeszéljük a 7/2006. TNM rendelet előírásait, a költségoptimalizált és közel nulla energetikai szint elvárásait, és felállítunk energetikai alternatívákat is a tervezésre, kivitelezésre.

A kivitelezők munkájának megkönnyítése érdekében foglalkozunk az építési törvény módosításaival és azok tapasztalataival, kitérve a tervezői-kivitelezői felelősség jogi szabályozására. Újdonság még, hogy a Könnyű Közmű Program gázkészülék-csere egyszerűsítése során változó szabályokat is nagyító alá tesszük.
Betekintünk megvalósult beruházások monitoring adataiba és beszélgetünk olyan beruházókkal, akik saját tapasztalataikat osztják meg megvalósult közel nulla épületek üzemeltetéséről is.
Gyakorlati példákat hozunk a korszerű és elengedhetetlen épületburkolati megoldások alkalmazására, és a fenntartható hűtési-fűtési és melegvíz rendszerek megtervezésére és kivitelezésére is.

A napot olyan kiváló előadók fémjelzik, mint Dr. Zöld András, a Debreceni Egyetem professzora, vagy oktató kollégája, Dr. Kerekes Attila, és Dr Jámbor Attila, az építési törvény nagytudású ismerője.

Az érdeklődőket öt helyszínen és időpontban várjuk:
• 2018. április 24. Budapest
• 2018. május 23. Kecskemét
• 2018. szeptember 25. Debrecen
• 2018. október 16. Miskolc
• 2018. november 20. Győr

Diákoknak a részvétel ingyenes. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, hiszen a részvételi díj korai jelentkezés (azaz rendezvény előtt 2 héttel bezárólag) esetén csak nettó 4000 forint.
Részletes programot, további információt a MEHI honlapon talál.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás