Legyél Te is a kislábnyomos, zöld életmód „nagykövete: klíma-koordinátorok kerestetnek az EnergiaKözösségek program 6. évadára!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. szeptember 12. - 2016. szeptember 30.

Helyszín: országos program internetes jelentkezéssel

Meguntad már, hogy mindenki csak papol a klímaváltozásról, de semmit sem tesz ellene?
Lelkes és a környezetünkért felelősséget érző ember vagy?
Szeretnél beruházás nélkül legalább 9% energiát megtakarítani? Kíváncsi vagy, hogy lehet otthon energiát megtakarítani, háztartást zöldíteni?
Érdekelne, hogy egy közösséggel együtt dolgozz egy közös cél eléréséért?
Sok háztartás-zöldítési tipped van, amit másokkal is szívesen megosztanál?
Tudnál segítségünkkel másoknak is segíteni, velük együtt klímabarát menüt és nyaralást tervezni?

AKKOR JELENTKEZZ NÁLUNK, MERT felnőtt „klíma-koordinátorokat” és fiatal „energiavadászokat” keresünk EnergiaKözösségek szervezésére!
Az elmúlt 5 év sikeres programjaira építve idén ismét sok-sok értékes nyereménnyel indítjuk el díjnyertes EnergiaKözösségek energiamegtakarítási és életmód-zöldítési versenyünket! Az „E.ON EnergiaKözösségek” programban családok,háztartások csoportjai, az ún. EnergiaKözösségek versenyeznek.
A verseny célja, hogy a résztvevők minél több, de minimum 9% energiát takarítsanak meg otthonaikban beruházás nélkül, és a kreativitásukat megmozgató feladatok során – bevonva a saját közösségüket – a legjobb megoldásokkal rukkoljanak elő. A verseny győztese a legnagyobb energia megtakarítást elérő és a feladatok során legötletesebb megoldásokat bemutató EnergiaKözösség lesz.

A verseny elmúlt 5 évada során: 151 klímakoordinátort és energiavadászt képeztünk, 132 közösség alakult, több mint 700 háztartás részvételével, illetve a program rendezvényinek karbon-lábnyom semlegesítésére 523 őshonos gyümölcsfát ültettünk el!

Csatlakozz Te is és légy a változás részese, a kislábnyomos életmód „nagykövete”! A részvétel ingyenes, az ország egész területéről várjuk a jelentkezőket!
Előzetes energiatudatossággal vagy klímaváltozással kapcsolatos tudás nem szükséges, azt a résztvevők a program során szakértők segítségével megszerzik! Jelentkezni 2016. szeptember 30–ig lehet az online jelentkezési lapunk kitöltésével! Energiavadászoknak nem szükséges külön jelentkezni! A verseny védnöke idén is Dr. Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, a jövő nemzedékek szószólója.

„Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

Részletek a programról és jelentkezésről: E.ON EnergiaKözösségek honlapja

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás