Madárbarát település mintaprojekt – pályázat önkormányzatoknak

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. május 10. - 2022. június 10.

Helyszín: országos pályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Közösen a természetért Life 20 NGO4GD /HU/000037” című projektje keretében – az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva – pályázatot hirdet önkormányzatok részére, Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására.

A 21. század elejére az emberi civilizáció ijesztő és már veszélyes mértékben tette tönkre a természeti környezetet. Fajok halnak ki, élőhelyek semmisülnek meg. A klímaváltozás hatásait napi szinten érezzük a saját bőrünkön. Közös érdekünk, és egyben feladatunk, hogy helyrehozzuk, amit elrontottunk! Ennek a cselekvésnek több szintje van, de a legfontosabb döntések a lakásokban és a helyi közösségekben, a településeken dőlnek el, éppen ezért a Madárbarát település mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) kihelyezve.

A nyertes önkormányzatok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől településenként egy millió Ft értékben madárvédelmi, természetvédelmi eszközöket kapnak, továbbá egy Madárbarát mintakert tanösvényt, és kétéves szaktanácsadást. A pályázatban két-két (összesen tíz) település kerül kiválasztásra az alábbi népességszámok szerinti település típusonként:

  • 500 fő;
  • 501-1500 fő;
  • 1501-5000 fő;
  • 5001-100 000 fő népességig;
  • települések egy kisebb településrész kijelölésével, illetve Budapesti kerületek 100 001 fő felett.
Pályázat támogatója: Life NGO4GD/HU/000037, Agrárminisztérium
Pályázati meghirdetésének dátuma: 2022.05.10.
Pályázat benyújtási módja és határideje: kitöltött pályázati űrlap, 2022. június 10.

További részletek és a pályázati űrlap az MME oldalán érhető el: https://www.mme.hu/madarbarat-telepules-mintaprojekt-palyazati-kiiras

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás