Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. június 07. - 2013. június 16.

Helyszín: országos programok

Hazánkban 2007 óta rendezi meg a természetvédelemért felelős minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatot.
Idén június 7. és 16. között már hetedik alkalommal várják nemzeti parkjaink a kalandvágyókat különleges természeti élményekkel, ingyenes és kedvezményes programokkal. Gyermekek, felnőttek, családok számára is remek alkalom, hogy kikapcsolódás közben ismerjék meg hazánk legszebb tájait, gazdag természeti örökségét, gyalog, kerékpáron vagy vízen. Részletes programokért keresse fel a természetvédelem hivatalos honlapját www.termeszetvedelem.hu

A rendezvény központi nyitóhétvégéjének június 7-9-én ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park és Debrecen ad otthont. Június 7-én, pénteken a hortobágyi látogatóközpontba várják a szakmai közönséget a legnagyobb hazai ökoturisztikai konferenciára. A nemzeti parki ökoturisztikai termékfejlesztés lehetőségeiről neves szakemberek előadását hallgathatják meg a téma iránt érdeklődők.
A debreceni Emlékkertben péntek délutántól indul a „zöld forgatag”, és egészen vasárnap késő délutánig folyamatos programokkal várnak minden érdeklődőt. Tíz nemzeti parkunk bemutatkozása, hagyományőrző kézművesek bemutatói, szakvezetéses túrák hazánk első védett természeti területére, a Nagyerdőre, ifjú természetvédelmi őrök Kócsagőr-próbája, természetismereti játékok garantált nyereményekkel – csak egy kis ízelítő a széles programkínálatból. A leggazdagabb program június 8-án, szombaton várja az érdeklődőket, amikor kicsiknek és nagyoknak szóló koncertek, előadások, könyvbemutatók is színesítik a kínálatot. A program csatlakozik a Debreceni Pulyka Napok és a Debreceni Ünnepi Könyvhét rendezvényeihez is. A kínálatot tovább színesíti a 30 Y zenekar szombat esti Szentimentálé című koncertje a Kölcsey Központban.

A szombati napon mutatkoznak be először együtt a Nemzeti Parki Termék védjegy elismeréssel díjazott, különleges ízvilágú és minőségű termékek is. A védjegy garantálja, hogy az előállított termék védett természeti területen vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembe vételével készült. Ezen a napon ünnepélyes keretek között adják át a védjegyet újonnan elnyert termékek védjegyhasználati jogosultságát igazoló okleveleket. A nap folyamán a látogatók meg is kóstolhatják ezeket a készítményeket a „Nemzeti parkok ízei” standon.

Június 9-én a terepi programoké lesz a főszerep: testközelbe kerül a hortobágyi puszta világa. Az érdeklődők ingyenes szakvezetéses túrákon vehetnek részt a nemzeti parkban gyalog, kenuval és kerékpáron. A hortobágyi látogatóközpont udvarán kézműves bemutató és vásár várja a látogatókat. Ezen a napon számos bemutatóhely, így a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi kisvasút, a Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény (Tiszafüred-Örvény) és a Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló) is 50%-os kedvezménnyel látogatható.

A folytatásban, június 10–16. között valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok, különleges előadások várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete teljes időtartama alatt a csatlakozó falusi szállásadók 20%-os kedvezményt biztosítanak a szállás árából a rendezvényeken résztvevők számára.

A kedvezményes szállást kínálók listája megtalálható a www.falusiturizmus.hu és a www.videkjaro.hu oldalakon.
Induljon el Ön is az „értékek és élmények nyomában”! Töltődjön fel élményekkel és ismeretekkel a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényein!  Kövesse figyelemmel a rendezvény programját a www.nemzetipark.gov.hu/mnph weboldalon és a www.facebook.com/VendegvaroNemzetiParkok közösségi oldalon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás