Magyarország gyík és kígyó fajai mutatkoznak be a Körösvölgyi Állatpark új időszaki kiállításán

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. október 01. - 2022. november 30.

Helyszín: Szarvas

Az ősz folyamán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztályának kiállítás sorozata vendégeskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

A szeptemberi, hazai békafajokat ismertető kiállítás után, októberben a gyíkfélék jutottak főszerephez. Aki ebben a hónapban látogat el a szarvasi Körösvölgyi Állatparkba, a kiállítás segítségével részletes ismereteket szerezhet ezekről a környezetünkben is előforduló hüllőkről.

A kiállítás személetesen mutatja be az egyes gyíkfélék jellemzőit, hazai elterjedési területeit, természetvédelmi helyzetét is. Ki gondolta volna például, hogy a kéktorkú smaragdsárkányként is emlegetett zöld gyík, akár 40 centiméteresre is megnőhet, továbbá azt, hogy a szemfoltos fűsárkány, azaz a fürge gyík nem is annyira fürge, mint ahogyan azt gondolnánk. Arról se sokan hallottak, hogy a néhány éve külön fajként azonosított kékpettyes lábatlangyík utódai hártyás burokban, elevenen jönnek világra.

E különleges élőlényekről még több érdekesség tudható meg az időszaki kiállításon.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vándorkiállításai az alábbi menetrend szerint tekinthetők meg a Körösvölgyi Állatparkban:

2022. október 1. – október 31. – Magyarország gyíkjai

2022. november 1. – november 30. – Magyarország kígyói

A Körösvölgyi Állatpark nyitva tartásáról, elérhetőségéről erre linkre kattintva lehet tájékozódni.

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Szeretettel várjuk vendégeinket!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás