Másfél fokos életmód otthon – online előadás a GreenDependent Intézettől

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. január 26. - 2022. január 26.

Helyszín: internet - virtuális tér

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb jelentős változáshoz vezet globálisan is, valamint így hozzájárulunk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásához is.

A háztartási energiafogyasztás, az étkezés, a közlekedés és a szabadidő eltöltése azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.

A másfél fokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozatunk első részében azt nézzük meg kicsit közelebbről, hogy

  • mit jelent a másfélfokos életmód, és a karbon-lábnyom;
  • miért fontos az életmódunkhoz köthető lábnyom csökkentése;
  • hogyan fogjunk neki a csökkentésnek, például háztartásunk energiahasználatának felmérésével és berendezéseink fogyasztásának mérésével.

Várunk mindenkit szeretettel január 26-án, este fél 6-tól (17:30) Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére a másfélfokos életmódról!

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni az esemény Facebook oldalán keresztül lehet!
A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik többek között az E.ON EnergiaKözösségek program és a 2021 májusában indult EU 1,5 fokos életmód projekt keretében. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat első része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a másfél fokos életmód különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz.

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás