Máté Bence természetfotóiból országos szabadtéri vándorkiállítás

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. március 13. - 2019. november 03.

Helyszín: kiállítások országszerte

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.
Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján.
Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a gyurgyalag tollai közé, beállhatunk a levélvágó hangyák szorgos menetébe vagy meghúzhatjuk a leopárd bajuszát – az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, aki munkájában világokat köt össze.

Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek.
Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

A tárlat a budapesti kiállítás (április 1-ig) után országos turnéra indul:
Debrecenben április 4. és 28. között,
Gödöllőn május 3-tól június 9-ig,
Egerben június 13-tól július 7-ig,
Keszthelyen július 11. és augusztus 4. között,
Szegeden augusztus 8. és szeptember 8. között,
Győrben szeptember 12-től október 6-ig,
Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás