MME szemétgyűjtési akció

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. március 31.

Helyszín: Budapest Palotai-sziget

Budapest védett vagy védelemre érdemes területein, zöldfelületein egyre több illegálisan elhagyott hulladékkal találkozhatunk. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a jövőben önkéntes szemétgyűjtési akciókkal szeretné élhetőbbé tenni környezetünket és segíteni az állami természetvédelmi szervek munkáját.

Az első szemétszedési akciót2012. március 31-én (szombaton) szervezik meg a IV. kerületben található Palotai-sziget Természetvédelmi Területen

Találkozó: 8:30-kor a Váci út és Megyeri út találkozásánál lévő OMV benzinkútnál.

A területen az illegálisan kihelyezett hulladékhalmokon túl maga a Duna is nagyon sok szemetet lerak a sziget fái közé áradások idején. A védett ártéri erdő viszonylag kevés szeméttől terhelt, de a közvetlen környezete meglehetősen rossz állapotban van. Az előzetes felmérések szerint a teljes területen mintegy 30 köbméter hulladék vár összegyűjtésre és elszállításra.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően az akcióhoz gyűjtőkonténereket, védőkesztyűket, szemétgyűjtő zsákokat és kéziszerszámokat biztosítani fogja az egyesület, de a saját eszközöket is szívesen fogadják.

 

További információ:
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Lendvai Csaba: 06-20-322-5787
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás