MOL Zöldövezet Program 2015 pályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. szeptember 18. - 2015. október 20.

Helyszín: országos pályázat

Elindult Magyarország egyetlen, közösségi zöldítést támogató programja. Október 21-ig pályázhatnak azok a lakóközösségek, akik szeretnék felújítani vagy kibővíteni zöldterületeiket. A pályázóknak lehetőségük nyílik arra, hogy lakótársaikkal, közösségként összefogva megújítsák saját környezetüket: fákat és különféle növényeket ültessenek, valamint kertjüket közösségi terekké alakítsák át.
A pályázaton elnyert pénzből őshonos növényeket, kerti eszközöket és a megvalósításhoz szükséges alapanyagokat lehet vásárolni. De lehet fordítani takarításra, szeméttárolók illetve szelektív hulladékgyűjtők létesítésére, felújítására, valamint biciklitárolók, padok, asztalok kihelyezésére vagy környezetbarát felújítására is.

A MOL környezetvédelmi programjával 9 éve segíti a helyi civil kezdeményezéseket abban, hogy környezetüket szebbé és zöldebbé alakítsák a helyi lakosság bevonásával, közösségi akció keretében. Hatására eddig összesen közel 300 közösség fogott össze, összesen 20 ezer ember. Ez annyi, mintha Szentendre minden lakosa együttműködött volna. Együtt másfél Margit szigetnyi területet, 1,5 millió négyzetmétert újítottak fel. Közel 100 ezer fa, virág és cserje települt. 2014-ig 125 millió forint támogatást kaptak a közösségek a MOL Zöldövezet Program keretében.

A pályázatról
A MOL Zöldövezet Programra 3 kategóriában lehet pályázni. Települések zöld területeinek, társasházi belső udvarok megújítására, illetve közösségi kertek létesítésére is.
A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban úgynevezett ötletpályázatot kell beadni a civil szervezeteknek, melyben bemutatják a zöldterületet, és röviden ismertetik, hogy milyen módon tervezik azt megújítani. A második forduló után a nyertesek kihirdetése február közepén történik.
Az elnyert támogatáson felül a MOL az év legsikeresebb projektjét 500 000 Ft-tal és a MOL Zöldövezet-díjjal jutalmazza.
További információ és jelentkezés: molzoldovezet.hu

Zöldülő belvárosi udvarok Zöldülő belvárosi udvarok
A képre kattintva galéria nyílik.

Az elmúlt hetek kánikulájában ismét megérezhettük, hogy a belvárosi utcák és házak ontják magukból a meleget, lehűlésről pedig esténként sem igen lehet beszélni. Hogyan lehet ezen változtatni? Egyszerűen: változtassuk zöldövezetté a sokemeletes házak belső udvarait.  Korábbi nyertesekről bővebben >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás