Nyári természetfotós tábor Bugacon

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. augusztus 04. - 2019. augusztus 10.

Helyszín: Bugac

URL: www.zoldbolt.hu/magazin/nyari-termeszetfotos-tabor-bugacon

Természetfotós tábort szervez két nagy múltú civil szervezet elsősorban 14-24 év közötti fiatalok számára. A Szabó Béla fotóművész szakmai vezetésével megvalósuló program gyönyörű környezetben, a Kiskunsági Nemzeti park területén, a Bugaci Ősborókás szomszédságában várja a résztvevőket.

A 13. Reflex Természetfotós Tábort első alkalommal nem Pápateszéren, hanem Bugacon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a szegedi CSEMETE Egyesület Bugaci Oktatóközpont- és Erdei Iskolájában (Balogh-tanya) szervezik meg 2019. augusztus 4.-10. között.

A győri Reflex Környezetvédő Egyesület és a szegedi Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület fotós táborába elsősorban olyan, 14-24 év közötti fiatalokat várnak, akik rendelkeznek alapvető szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. (Az életkortól való eltérés nem kizáró ok.)

A szervezők célja e képesség fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, a fényképezőgép funkcióinak ismerete. A természetfotós tábor 7 napja alatt megtanítják a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira. Arra, hogy a kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot. Szeretnék megismertetni a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában! Ha elmennek kirándulni, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni! Ha szükséges, akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni! Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól!

A saját fényképezőgép követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb digitális eszköz is.

A szervezéséért Nagy Péter (30/28-99-940) környezetvédő, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökségi tagja felel, a természetfotós tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész.

A jelentkezési lapot (kiskorúak esetében a szülő aláírásával) kitöltve és aláírva kell eljuttatni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájába (9024 Győr, Bartók Béla út 7.). A jelentkezési lap a Reflex Egyesület honlapjáról tölthető le. Visszaigazolás a jelentkezés sorrendjében!

A részvételi díj 40.000 forint (befizetés két részletben).* Reflex és Csemete tagoknak és testvéreknek, valamint a táborban már korábban is részt vett jelentkezőknek 10 % kedvezmény, vagyis 36.000 forint.

A részvételi díj összegéből 20.000 forint előleget legkésőbb július 30-ig kell befizetni személyesen, vagy átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20206734 számú számlájára. A fennmaradó 20.000 forintot (* 10 %-os kedvezmény esetén 16.000 forintot) a táborba érkezés napján, a helyszínen, számla ellenében készpénzben kell befizetni. * A részvételi díjból a REFLEX és a CSEMETE tagjai, a táborba jelentkező testvérek valamint a táborban már korábban is részt vett jelentkezők 10 százalékos kedvezményt kapnak.

A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldaniuk. A tábor kezdőnapján, augusztus 4-én (vasárnap) legkorábban 13.00 órától, legkésőbb 14.00 óráig várják a résztvevőket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás