Nyilvános fórumok a Felső-Csertésre tervezett aranybányáról

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. szeptember 27. - 2011. szeptember 28.

Helyszín: Budapest, Szeged

TÁJÉKOZTATÓ a romániai Felső-Csertés közelébe tervezett arany, ezüst és fémérc bánya beruházás Espooi egyezmény szerinti nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásának keretében megszervezésre kerülő nyilvános fórumról

Az S.C. DEVAGOLD S.A. (Certejul de Sus, Principala Street, no. 89, Hunedoara, Románia, RO10381352) megbízásából az SC OCON ECORISC SRL által elkészített és Románia Környezetvédelmi Minisztériuma által a Vidékfejlesztési Minisztériumnak megküldött, a romániai Felső-Csertés közelébe tervezett arany, ezüst és fémérc bánya beruházás nemzetközi környezeti hatásvizsgálati dokumentációja elbírálására irányuló eljárásában a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség – a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 16. § (5) bekezdés c) pontja szerint – nyilvános fórumot szervez.

A közmeghallgatásokra

– 2011. szeptember 27-én, 17-20 óráig Budapesten, a Vidékfejlesztési Minisztérium Színháztermében (cím: 1055. Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

– 2011. szeptember 28-án, 17-20 óráig Szegeden, az IH Rendezvényközpontban (cím: 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.)

kerül sor.

 

A nyilvános fórum célja, hogy az érintett terület nyilvánossága (a magyar lakosság, és társadalmi szervezetek) közvetlenül a Beruházó, illetve a hatástanulmány készítő képviselőinek tehessék fel a tervezett beruházással kapcsolatos környezetvédelmi kérdéseiket, illetve kifejthessék véleményüket.

A nyilvános fórumon hozzászólási lehetőséget a helyszínen történő regisztráció során, a hozzászólni kívánó nevének (személynév vagy társadalmi szervezet neve) megadásával lehet szerezni. A hozzászólásokra így sorszám alapján, érkezési sorrendben lesz lehetőség. Egy sorszám birtoklása egy kérdés feltevésére, illetve maximum 3 perces hozzászólásra ad majd lehetőség. Amennyiben egy résztvevő több kérdést is szeretne feltenni, akkor ezt már a regisztráció során kell jeleznie, így ennek megfelelő mennyiségű sorszámot fog kapni. Hozzászólási lehetőséget biztosító sorszám megszerzésére a nyilvános fórum alatt is működő regisztrációs asztalnál folyamatosan lesz lehetőség, magára a hozzászólás megtételére azonban kizárólag a nyilvános fórum végéig, 20 óráig lesz lehetőség.

A közlemény a felügyelőség honlapján is megtalálható.

A nyilvános fórum tárgyát képező felső-csertési beruházás környezeti hatástanulmányába a http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/nemzekozi-kornyezetvedelmi és a

http://atiktvf.hu/letoltes/felsocsertes_magyar.zip elérési helyen, valamint az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség ügyfélszolgálati irodájában lehet betekinteni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás