Ökoépítészet: mitől lesz öko egy ház?

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. június 12. - 2019. június 12.

Helyszín: Humusz Ház (XI. kerület, Saru u. 11.)

URL: https://humusz.hu/hirek/okoepiteszet-mitol-lesz-oko-egy-haz/25457

A környezettudatos családról szóló Zöld Kalandozások előadás sorozat záró elemeként az Öko Otthont, a fenntartható élet színterét vesszük górcső alá Miháltz István, okleveles építészmérnök szakmai közreműködésével.

Miháltz István okleveles építészmérnök rövid bemutatkozása:

• Építőipari technikumban nem csak az építési alapokat tanultuk, hanem a gyakorlatban is vakoltunk, falaztunk, burkoltunk… Nyári szünetben ácsként dolgoztam
• A BME Építészmérnöki karán 1975-ben diplomáztam;
• 1975-1991-ig a Budapesti Városépítési Tervező Vállalatnál, utána pedig magánvállalkozásban terveztem elsősorban középületeket, iskolákat, újakat és bővítéseket, felújításokat, műemlékrekonstrukciókat, városrendezési terveket, valamint egyedi és csoportos lakóépületeket is, valamint végeztem a megépülő épületeim helyszíni tervezői művezetését.
• Tervezett házaim belsőépítészetét is én készítettem, és lakás belsőépítészeti munkáim folyóiratokban jelentek meg, kiállításokon szerepeltek.

Összegezve olyan építésznek tartom magam, aki a vályogviskótól felhőkarcolóig mindent meg tud tervezni, sőt saját kezemmel is építettem, kisebb kivitelezési munkákat magam is végeztem.

Az ökologikus építés már régóta nagyon érdekel. 2014-15-ben olyan tanfolyamra jártam, ahol megtanultuk a klímaváltozás kezelését, csökkentő és megelőző intézkedéseit mikro és makro (település-) szinten. Klímareferens képesítésem képessé tesz települési klímastratégia kidolgozására.

Az ökologikus tájművelés, mezőgazdálkodás, az élő talajművelés, biogazdálkodás ugyancsak rendkívül érdekel, 2011 óta több öko-közösséget megismertem, mára már egy 2016-ban indult Budapest környéki öko-közösségnek is tagja vagyok.

Az alábbi témaköröket fogja meg az előadó érinteni: építőanyagok, építési technikák (pl. GeoDom, zöldtetők), épületszerkezetek, épületgépészet

Kezdési időpont: 18:00

Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)

Támogatói hozzájárulás: 1000 Ft, amellyel a Humusz Szövetség munkáját támogatod.

Pártoló tagjaink számára a kedvezmény a fokozatnak megfelelően féláron vagy ingyenesen történik.

További információ: http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás