Ökofilmklub a BEIK-ben: Mérgezett Föld filmvetítés

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. február 17. - 2020. február 17.

Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ, Zivatar u 1-3, Budapest, Hungary, 1024

URL: Http://www.coe.int/eycb

Szeretettel meghívunk a 2020-as év első BEIK Ökofilmklub vetítésére. Az eseményt kivételesen egy hétfői napon, 2020. február 17-én, 18 órai kezdettel rendezzük meg. Ezúttal egy magyar dokumentumfilmmel várunk, a címe Mérgezett Föld, amelyet most is beszélgetés követ.

1950-re a világ termőföld készletének a fele termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt. 2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre. A világ mezőgazdaságának egyre nagyobb ember tömegeket kell táplálnia, egyre rosszabb feltételek mellett. A talajforgatás, a műtrágyák és vegyszerek egyre nagyobb mértékű használata miatt a termőréteg elvékonyodik és a termőterület csökken. Vajon mennyi élelmiszert lehet még termelni a rendelkezésre álló területen? Létezik egyáltalán bármilyen alternatíva az intenzív mezőgazdasági technológiák kiváltására? A Mérgezett Föld ismeretterjesztő film, de a bemutatott példák, események ábrázolása dokumentarista módon történik. Ettől olyan drámai, ahogy a film a fenti kérdésekre keresi a válaszokat.
A film által felvetett kérdésekről ezúttal is meghívott vendégeinkkel beszélgetünk.

A vetítés továbbra is ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékod feltétlenül jelezd itt: https://forms.gle/DDkAw7Cy4AWL81ns6

FB esemény: https://www.facebook.com/events/170796550874935/

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás