Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola pályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. február 01. - 2012. március 14.

Helyszín: országos pályázat

URL: részletes programleírás

Kiemelten fontos, hogy a környezettudatos nevelés már gyerekkorban elkezdődjön, és a fenntartható fejlődés ügye megjelenjen az oktatásban is. Éppen ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal közösen ismét meghirdeti az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola pályázatot.

A környezetvédelemért és az oktatásért felelős tárcák a pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok az iskola keretein belül, a korosztályuknak megfelelő tudást és minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a fenntartható fejlődés fontosságáról.

Az Ökoiskola címmel azokat az intézményeket ismeri el a két minisztérium, amelyek rendszeresen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés gyakorlatközpontú oktatásával, valamint környezeti-, és egészségneveléssel.

Azok az intézmények, amelyek elnyerik a címet, az Ökoiskolák nemzetközi hálózatának tagjai lesznek. Emellett nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, illetve a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon. Örökös Ökoiskola az az intézmény lehet, amely háromszor már elnyerte az Ökoiskola címet.

Az Ökoiskola cím adományozása kapcsolódik az ENSZ "A fenntarthatóságra oktatás 2005–2014" évtizedének programjához.

A pályázat beadási határideje (a postabélyegző kelte, az elektronikus beküldés határideje): 2012. március 14. 24.00 óra

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás