Radisics Milán MÚOSZ-nagydíjas fotóművész kiállítása

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. május 15. - 2019. június 15.

Helyszín: Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Email cím: milan@radex.hu

Itthon is bemutatkozik a Water.Shapes.Earth fotóprojekt

Május 15-én 18:00-kor nyílik Radisics Milán MÚOSZ-nagydíjas fotóművész kiállítása a Tér-Kép Galériában!

A Water.Shapes.Earth névre keresztelt projekt, amelyből egy szűk válogatást ismerhetnek meg az érdeklődők 100×100 cm-es nagyításokon, 2019-ben elnyerte Magyar Sajtófotó Pályázat Nagydíját. A díjnyertes sorozat megmutatja, hogyan formálja a víz a Földet, bemutatja a víz fontosságát, illetve felhívja a figyelmet az emberi beavatkozás visszafordíthatatlannak tűnő hatásaira.

Megnyitó: 2019. május 15, szerda 18 óra.
Helyszín: Tér-Kép Galéria, 1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.
A kiállítást megnyitja: Szarka Klára, kurátor-fotótörténész.

A tárlat ingyenesen megtekinthető 2019. június 15-ig, keddtől szombatig, 12-18 óráig.

További információkért keressenek emailben:

A legjobb itthon, a legjobbak közt a világon

A sorozat, amelyből a kiállításon is láthatunk egy kisebb válogatást, idén megnyerte a MÚOSZ Nagydíját a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton, s ezzel történelmet írt, hiszen a pályázat történetében még soha nem fordult elő, hogy a Természet és Tudomány kategóriában induló sorozat nyerje a nagydíjat.

A Water.Shapes.Earth projekt külföldön is komoly elismeréseket gyűjtött be, többek között az amerikai sajtófotó pályázaton, a POYI-n bekerült a világ 6 legjobb sorozata közé.

Ennek is köszönhető, hogy óriási nemzetközi sajtóvisszhang és érdeklős övezi a 12 országon átívelő fotóprojektek, amely lélegzetelállító légifotókon keresztül mutatja be a víz szépségét, és egyben felhívja a figyelmet annak fontosságára.  A fotók eddig több, mint 60 helyen jelentek meg, Perutól egészen Tokióig.

A projektről

A fotóesszé a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja. Megmutatja, honnan ered a víz, hogyan alakítja a bolygónkat, és mi vár ránk ha teljesen eltűnik.

Az olvadó gleccserektől a száraz folyómedrekig a festői mocsarakon keresztül, új perspektívában mutatja meg a víz sokszínűséget és fontosságát a klímaváltozás jegyében. Kezdve Izlandtól, 12 országon keresztül vizsgálja a zsugorodó gleccsereket és a folyók fonódását, különös figyelemmel a virágzó tavak, folyók és patakok iránt. A narratíva folytatódik a víz és a szárazföld találkozásánál, a lagúnáknál és a mocsarakban, még mielőtt az ember lenyomata rákerülne ezekre a területekre. Hogy teljes legyen a kör, végül eljutunk a kiszáradt vízfolyásokig, folyómedrekig – amelyek a területen található termőföldektől válnak felismerhetővé – baljós pillantást vetítve arra, mi vár ránk, ha a víz teljesen eltűnik.

A nagy felbontású képek az absztrakció és dokumentum határán mozognak. Új perspektívát mutatva gyönyörködtetnek és egyben felhívják a nyilvánosság figyelmét arra, hogy szembe kell néznünk a környezetünket pusztító magatartásunkkal.

Ez egy kis válogatás a 2000 képből álló kollekcióból, amely fél év alatt készült 12 ország érintésével, 154 repülési óra alatt és összesen 30.000 megtett kilométer során.   A légi perspektíva új megvilágításba helyezi az ismertnek hitt helyeket. Felfedi a táj igazi jellegét. Elvarázsol szépségével és egyben felfedi bolygónk sebeit. Tükröt mutat az emberiségnek.

Irány a Water.Shapes.Earth weboldala

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás