Relatív téridő – Reök Cecília kiállítása

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. március 04. - 2021. május 05.

Helyszín: internet - virtuális tér

Az BMK Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait a KORTÁRSaság kiállítás sorozat következő eseményére, ahol a virtuális galériában tekinthetők meg Reök Cecília, kortárs ipar- és képzőművész alkotásai.

A Relatív téridő című kiállítása az egyes dimenziók különböző síkjai közötti átjárhatóság különféle nézőpontokból való érzékelésére épül. A relatív időből szemléli a relatív teret, szubjektív téridő észlelését saját vizuális nyelvén fogalmazza meg a kiállított öko-pamutvászonra festett olajfestményein.

Reök Cecília neve ismerősen csenghet onnan is, hogy felmenőjének, Munkácsy Mihálynak az édesanyja is ugyanezt a nevet viselte, vagy az eco-art és a slow-art világából egyaránt. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott művész 2004 óta rendszeresen mutatkozik be kiállításokon itthon és külföldön, többek között Bécsben, Los Angelesben, San Franciscóban, San Diegóban. Pályája kezdete óta a természetes alapanyagok színes palettájával, pamuttal, selyemmel, fával, különféle fémekkel, és kőzetekkel is előszeretettel dolgozik, szemléletét környezettudatosság jellemzi. Reök Cecília az alkotómunka mellett tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, előadásokat és prezentációkat tart az eco-art témakörében, amit hallhattunk már, például a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjában, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Hagyományok Házában, vagy a Parlament Országgyűlés Irodaházában.

A kiállítás megtekinthető>>>>

 

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás