Szelíden és zéró hulladékkal – Gyüttment Fesztivál 2019

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. augusztus 22. - 2019. augusztus 25.

Helyszín: Szekszárd, Sötétvölgy

URL: gyuttmentfesztival.hu

Letölthető anyag

Mi, vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek idén ötödik alkalommal találkozunk, hogy fesztivál környezetben és fesztivál hangulatban egymással megosszuk tudásunkat, kicseréljük tapasztalatainkat, mindezt nulla hulladék szemléletben. 

Időpont: 2019. augusztus 22-25.

Helyszín: Szekszárd, Sötétvölgy

Fő témáink: Természet- és tájgondozás, ökologikus építészet, közösségi irányítás, hiteles kiköltözők történetei, lelki és testi harmónia, női-férfi energiák, mátkafogó, kapcsolódás, személyesség, közösség, permakultúra alapelvektől a gyakorlatig – történetek egy új, fenntartható, emberléptékű és természetközeli életmód kellős közepéből.

A Gyüttment Fesztiválon megismerkedhetsz, kapcsolódhatsz vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, amit a vidéken élők őriznek, ápolnak, és megismerhetitek az ökotudatos létezéshez kapcsolódó  legújabb vívmányait is. Mindezt egy olyan eseményen, ahol közösséget alkotva együtt keressük a válaszokat a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.  

A Gyüttment Fesztivál nulla hulladék szemléletű, ez azt jelenti, hogy négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelünk, csak olyat, amelyet komposztálni tudunk. Ezt Magyarországon először mi valósítottuk meg még 2017-ben – és azóta is minden rendezvényünkön. Minden a Nulla Hulladékról itt

Idén szelíd fesztivál leszünk. Ez felelősségteljes gazdasági, utazási, szórakozási szemléletet jelent: ahogyan a természettel, és a földdel bánunk, ahogyan egymáshoz kapcsolódunk, és közösséget építünk, ahogyan zenélünk és zenét hallgatunk. 

Most is nagy hangsúlyt fektetünk a környezetbarát közlekedésre: külön felületet biztosítunk a gépkocsimegosztásra, és azért kampányolunk, hogy minél többen jöjjenek közösségi közlekedési eszközökkel, osszuk meg szabad autóüléseinket, és mérjük fel mennyi karbonterhelést jelentünk környezetünk számára, majd mindezt egy faültetési programmal semlegesítsük.

Mire számíts még? 

  • Szakmai beszélgetésekre, előadásokra, tudás- és tapasztalatmegosztásra, amelyek minden téren megkönnyítik a gyüttment életet.
  • Közös alkotásra, workshopokra, hogy használható, gyakorlati tudást szerezz.
  • Természetes építészeti, kertészeti, gyógyászati megoldásokra, praktikákra.
  • A közösségben végzett munka élményére: közösen építünk, főzünk, kertészkedünk!
  • Táncra, zenére és mulatságra! Kulturális élményszerzés népművészek, muzsikusok, zenekarok részvételével. 
  • Termelői piacra a hozzánk érkező „helyi hősök”, mesteremberek alkotásaival.
  • Családi és gyermekprogramokra, játékokra, helyismereti túrákra és sok mozgásra.
  • Amennyiben lóháton érkezel, ingyenes belépésre.

A programokról bővebben a Gyüttment Fesztivál honlapján található információ.

Hasznos linkek:

Gyüttment Fesztivál 2019 – Facebook-esemény 

Gyüttment Fesztivál – Facebook-oldal

Honlap: http://gyuttmentfesztival.hu/

Képek:

A Gyüttment Fesztivál weboldalán szereplő képek bármelyike felhasználható a forrás pontos megjelölésével. 

Szervező: 

Mindenegyüttmegy Egyesület

A Fesztivált is szervező, megvalósító, önkéntes szerveződésből létrejött egyesület tagjai együtt keresik az új utakat az öko-tudatosság, felelősségvállalás, szolidaritás és fenntarthatóság terén.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás