Tükörben a Világ kiállítás Budapesten

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. április 16. - 2013. május 11.

Helyszín: Budapest, Attila út 93.

Letölthető anyag

A FÖLD NAPJA alkalmából áprilisban Budapesten kerül megrendezésre a tavaly két ízben Brüsszelben is megrendezett „Tükörben a Világ” kiállítás és programsorozat. A kiállítás célja, hogy megismertesse az érdeklődőket a világ olyan összefüggéseivel, melyeket sokszor észre sem veszünk, vagy másképp értelmezünk. A színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért is tesszük kockára – ma.
A látogatók környezetbarát viselkedési mintákat, praktikákat ismerhetnek meg, mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás, a takarékosság, vagy a rendszerszemlélet. Ezek ismerése, megértése után mindenki kiválaszthatja, hogy melyek követését tudják, akarják vállalni a jövőben környezetük, környezetünk és a Föld védelme érdekében.

A kiállítás tulajdonképpen egy izgalmas, színes felfedezőút, melynek kezdetén saját magukat pillantják meg a látogatók egy tükörben. „A képen egy Homo sapiens látható.” – De vajon ez a Homo sapiens elég bölcs ahhoz, hogy fennmaradjon ezen a bolygón, vagy ez már egy Mohó sapiens? A felfedezőút során erre is választ kaphatunk, illetve megismerhetjük a Föld országainak ökológiai lábnyomát, kiszámolhatjuk hány kilométert utazik reggelink a termelőtől a reggeliző asztalig, illetve kideríthetjük, hány órát töltünk mi magyarok átlagosan tévézéssel naponta…

A kiállítást az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport tagjai szervezik. A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) pedig „Jövőkereső” konferenciával és egy pedagógusoknak szóló, kreditpontos képzéssel segíti az aktuális információk és várható ökológiai trendek, illetve az ifjúság környezettudatosságának elősegítését támogató információk átadását.

Időpont: Időpont: 2013. április 16. – május 11.
Helyszín: Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ 1012 Budapest, Attila út 93.
Ünnepélyes megnyitó: 2013. április 16. 14 óra
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 09.00-18.00; hétvége: 10.00-16.00
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás