Újra látogathatók a Hortobágyi Nemzeti Park szabadtéri turisztikai létesítményei

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. május 16. - 2020. szeptember 30.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

A kormány döntésével május 4-étől lehetővé tette a szabadtéri múzeumok, állatkertek és más szabadtéri programhelyszínek nyitását, látogathatóságát és a szabadtéri programok enyhébb korlátozásokkal történő megszervezését. A HNP május 16-ától ismét szeretettel várja a Látogatókat.

Igazgatóságunk három megyében üzemeltet turisztikai létesítményeket, melyek közül május 16-tól a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi Kisvasút, a Tiszakürti Arborétum, továbbá a külső partnerén keresztül üzemeltetett poroszlói Tisza-tavi Vízi Sétány várja a látogatókat a járványhelyzetnek megfelelő felkészülést követően és óvintézkedések mellett, egyelőre az alábbi speciális nyitvatartási rend szerint.

Az Igazgatóság látogatható turisztika programjai, és létesítményeinek nyitvatartása 2020. május 16-ától visszavonásig:

1) Hortobágyi Vadaspark 
péntek: 12.00-17.00, szombat-vasárnap: 10.00-17.00, buszjáratok indulása a vadasparkba 10.00-15.00 között óránként a Pásztormúzeumban lévő jegypénztártólbővebben: hnp.hu/vadaspark

2) Hortobágy-halastavi Kisvasút 
szombat-vasárnap menetrend szerint: 10.00, 12.00, 14.00
bővebben: hnp.hu/kisvasut

3) Tiszakürti Arborétum
hétfő-vasárnap: 8.00-18.00
bővebben: hnp.hu/arboreta

4) Tisza-tavi Vízi Sétány
hétfő-vasárnap: 9.00-17.00, csónakjáratok indulnak igény szerint, legkésőbb a nyitvatartás előtt 1 órával a Fűzfa-kikötőből
bővebben: hnp.hu/vizisetany

5) Látogatható tanösvények
május 31-ig a Hortobágyi Nemzeti Park területén található tanösvények ingyenesen látogathatóak. 2020. június 1-től visszaáll az eredeti rend azzal a lényeges változtatással, hogy a látogatásra feljogosító belépőkártyákat online módon is meg lehet vásárolni, mely online felület elérhető az Igazgatóság honlapjáról, vagy az Interticket jegyértékesítő hálózatából.

6) Szabadtéri vezetett túrák
május 16-át követően Igazgatóságunk minden szabadtéri szakvezetéses túráját megtartja, melyekről részletesen tájékozódhatnak a hnp.hu/turizmus oldalon és az éves rendezvénynaptárban. Itt is ajánljuk az elővételi jegyvásárlást az online felületeken.

A látogatók az Igazgatóság honlapján és facebook-oldalán tájékozódhatnak a további részletekről, úgy, mint a látogatható helyszínekről, azok nyitva tartásáról, az elérhető szolgáltatásokról és az Igazgatóság részéről megtett óvintézkedésekről, továbbá a látogatóktól elvárt elővigyázatosságokról, a veszélyhelyzetben betartandó speciális intézkedésekről. Egyebekben az Igazgatóság látogatási szabályzata és a turisztikai létesítmények Házirendje nem változik.

Vendégeink és kollégáink biztonsága kiemelten fontos számunkra, így arra törekszünk, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megkívánta speciális szabályok között is önfeledt és maradandó élményt jelentsen ellátogatni hozzánk.

Turistatájékoztatás:

honlap: hnp.hu/turizmus
Telefon: 30/894-5259, 52/589-000

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás