Útlevél nélkül a Föld körül – kiállítás a a madárvonulásról

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. május 02. - 2012. július 31.

Helyszín: Szarvas Körösvölgyi Látogatóközpont

Május 2-tól július 31-ig új, időszaki kiállítással várjuk vendégeinket a Körösvölgyi Látogatóközpontban. Az „Útlevél nélkül a Föld körül” című kiállítás a madárvonulás csodálatos és máig rejtélyekkel teli jelenségét mutatja be.

A madárvonulás már a régi időkben is élénken foglalkoztatta az embereket, akik megpróbáltak magyarázatot találni arra, vajon miért tűnnek el a madarak ősszel, s bukkannak fel újra tavasszal. Voltak, akik úgy hitték a fecskék télire az iszapba rejtőznek, s hibernálják magukat, mások úgy vélték, a darvak a Holdon töltik a telet. Ma már jóval több információval rendelkezünk, s a gyűrűzésnek, a nyomkövető eszközöknek köszönhetően akár otthonról, az interneten is követhetjük a madarak útját.

A Körösvölgyi Látogatóközpont új, időszaki kiállítását Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója nyitotta meg, aki beszédében a vonuló madarak, határokon átívelő védelmi munkájának fontosságát is hangsúlyozta. A kiállításán a látogatók számos érdekességet tudhatnak meg a madárvonulás jelenségéről, a kutatók munkájáról, a gyerekek pedig a kiállításhoz tartozó interaktív játékok segítségével játszva ismerkedhetnek meg a vándormadarak életével.

A kiállítás hétfő kivételével mindennap 9 és 17 óra között tart nyitva.
Körösvölgyi Látogatóközpont Szarvas Anna-liget 1.

További információ: 30/475-1789 vagy korosvolgy@kmnp.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás