Vadasparki húsvét 2015

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. április 05. - 2015. április 06.

Helyszín: Szeged Vadaspark

URL: www.zooszeged.hu

Talán a legkedveltebb vadasparki program a húsvéti tojásvadászat, amely már igazi szegedi hagyománnyá vált. Az idei húsvét vasárnap és hétfőn sem fogunk változtatni ezen a népszerű tradíción, e két napon kérdésekkel „díszített” tojásokat rejtünk el a látogatói út mentén. Ha valaki megtalál ezek közül egyet, elhozza a Természetvédelmi Oktatóközpontba, és válaszol a kérdésre, csokijutalomban részesül. A kérdések persze nem könnyűek, de a válaszokat mind megtalálhatjuk az egyes állatok kifutójánál lévő ismertető táblákon. Tekintve, hogy nagyon sokan szeretnének játszani, kérjük, mindenki csak egy tojást keressen! Kézműves foglalkozás keretében azok számára is kínálunk lehetőséget, akik a tojásfestés hagyományos módjait szeretnék kipróbálni a tojás kifújásától kezdve az írókával való díszítésig. Az elkészült műveket természetesen hazavihetik készítőik.

Húsvétkor a hagyományos programon kívül azonban meglepetéssel is készülünk! Egy állatkertben mi más lehetne a legnagyobb meglepetés, mint egy új állat. Nos, ez nem fog idén sem elmaradni, egy nagyon kedvelt állatot, pontosabban annak egy csoportját mutatjuk be majd a nagyközönségnek húsvét napján – hogy teljes legyen a meglepetés, a nevét nem áruljuk még el.

A rendezvényünkön vasárnap részt vesz a Vadaspark hagyományos médiatámogatója, a Rádió88 is egy önálló állomásként nyújt szórakoztató játéklehetőséget. Emellett a TV Paprika  „A boldogság útjain” című műsorát látjuk vendégül egy vadasparki forgatásra. A műsor sztárszakácsa, Bede Robi vendégével, a Belmondo együttes szegedi születésű frontemberével, Czutor Zolival főz együtt. A televíziós felvétel nyilvános lesz, a séf kifejezetten várja az érdeklődő nézőket, akik szívesen belesnének egy-egy forgatás kulisszatitkaiba.

A jövő héten közlünk részletesebb programot, az egyes helyszínek megjelölésével.

Fotó: Juhász Gőz Szilvia
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás