Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. november 03.

Helyszín: Dorog

NOVEMBER 3-án, SZOMBATON, 8-12 óra között, ismét – immár 24-edszer – veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, Kft-k közreműködésével.

VÁLTOZÁS!!!:
az ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT és az AKKUMULÁTOROKAT már csak két helyszínen, az SZTK-VAL SZEMKÖZTI PARKOLÓNÁL és PROFI ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁNÁL lévő gyűjtőponton LEHET LEADNI!!! Ezeket a hulladékokat a másik három helyszínen nem vesszük át!
A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat…
Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellett – az ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz.

Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.
FONTOS: CSAK LAKOSSÁGTÓL veszünk át veszélyes hulladékot, CÉGEKTŐL, INTÉZMÉNYEKTŐL NEM.

NEM GYŰJTJÜK, NEM VESSZÜK ÁT:
• NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát…
• Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.
• Nem vesszük át továbbá a AUTÓGUMIKAT (se kicsi, se nagy).
• Nem tudjuk átvenni a higanyt sem, így a higanyos lázmérőket sem.
• Nem vesszük át a kompakt fénycsöveket, sima fénycsöveket sem (higanytartalom miatt – leadhatók a nagyáruházakban, villanyszerelési boltokban)

HULLADÉK-ÁTVÉTELI szabályok
Senkinek, semmilyen leadott hulladékot nem adunk át, a hulladékok közül tilos bármit is elvinni. Az akkumulátorokra, tévékre, műszaki cikkekre ez különösen érvényes. Tilos a konténerfelügyelőket erre kérni – az előzőekben felsorolt esetek rendőrségi eljárás megindítását vonják maguk után.

HÁZTARTÁSI VESZÉLYES HULLADÉKOK felsorolása (nem teljes) – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege…

HELYSZÍNEK, IDŐPONT IDŐPONT: NOVEMBER 3. (SZOMBAT), 8–12 óra

GYŰJTŐPONTOK:

1. Penny Market parkolója
2. SZTK-val szemközti parkoló
3. Profi parkolója
4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban
5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át és ártalmatlanítja. A Saubermacher Kft. az elektronikai hulladékok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.
ELEKTRONIKAI HULLADÉK DEFINÍCIÓ– minden, ami árammal működött.
SZERVEZŐI ELÉRHETŐSÉG – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és anyag@dke.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás