Vírus-álló fenntartható fejlődés esélyei – online előadás-sorozat és kerekasztal

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. május 28. - 2020. május 28.

Helyszín: internet - virtuális tér

Az elmúlt években egyre nagyobb teret kapott a fenntarthatóságról szóló párbeszéd, többek között az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elfogadásával is. A környezeti, gazdasági válságok egyre nyilvánvalóbbá tették a jelenlegi fejlődési pálya fenntarthatatlanságát. Ezt a helyzetet a COVID-19-világjárvány csak megerősíti és közben teljesen új helyzetet teremt.

A pandémia kapcsán felerősödtek azok a hangok, melyek társadalmi-gazdasági irányváltást, a jelenlegi életmódunk teljes újragondolását szorgalmazzák. Eközben a gazdasági visszaesés azonnali beavatkozást igényel, hogy az egészségügyi mellett a szociális katasztrófa hatásait mérsékelhessük. Mik a lehetőségei ebben a helyzetben a hosszabb távú gondolkodásnak, javultak vagy romlottak az esélyei egy fenntarthatósági átmenetnek, mit kellene tennünk, hogy a jövőben válság-állóbb világot építsünk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az online konferenciánk.

Időpont:

 • Élő kerekasztal:  május 28. 10:00 – 12:00
 • Előadások: május 25-től felvételről elérhetőek

Helyszín: Zoom internetes konferenciahívás

Szervező: Civil Kerekasztal a Fenntartható Fejlődési Célokért, melynek tagjai: CEEweb a Biológiai Sokféleségért, DEMNET Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, HAND Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Magyar Természetvédők Szövetsége, Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, Professzorok Batthyány Köre, Védegylet, WWF Magyarország

Élő kerekasztal beszélgetés

A kerekasztal beszélgetésben Zoom internetes konferenciahíváson keresztül lehet részt venni. Az esemény linkjét a regisztráltaknak közvetlenül küldjük elektronikus levélben az esemény előtt.

Időpont: 2020. május 28. 10:00 – 12:00

Kerekasztal beszélgetés résztvevői:

 • Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkára
 • Éger Ákos, a Civil Kerakasztal a Fenntartható Fejlődési Célokért koordinátora
 • Jász Krisztina, Esély Labor Egyesület
 • Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója
 • Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért főtitkára, a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára

  Vitavezető:Faragó Tibor, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára

Előadások

A konferencia előadásait folyamatosan tesszük elérhetővé az interneten, melyről a regisztrált érdeklődőket elektronikus levélben értesítjük.
Konferencia előadásai:

 • Éger Ákos,Civil Kerekasztal a Fenntartható Fejlődési Célokért: Fenntartható fejlődés és Rubik-kocka, avagy hogyan oldjuk meg az az előttünk álló feladványokat?
 • Faragó Tibor, Szent István Egyetem:Nem fenntartható folyamatok, váratlan csapások és az ezekre adott válaszok: tanul(t)unk a közel- és a régmúlt eseteiből?
 • Jász Krisztina, Esély Labor Egyesület:A szegénység felszámolása a fenntarthatóság alapkövetelménye: összefüggések, célok, eszközök
 • Sipos Katalin, WWF Magyarország:Természet és ember egyensúlya: a fenntarthatóság alapja
 • Tóth Gergely, KÖVET Egyesület, Kaposvári Egyetem:Gazdasági testtömegindex? A koronavírus utáni világ alapelvei
 • Balogh Réka, Hand Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség:Koherensek-e a hivatalos fejlesztési támogatások?

Regisztráció

A konferencia előadásait folyamatosan tesszük elérhetővé az interneten, melyek elérhetőségéről a regisztrált érdeklődőket elektronikus levélben értesítjük. A kerekasztal beszélgetésben Zoom internetes konferenciahíváson keresztül lehet részt venni. Az esemény linkjét a regisztráltaknak közvetlenül küldjük elektronikus levélben az esemény előtt.

Kérjük regisztráljon az alábbi linken, hogy a konferencia híreiről és a részvétel lehetőségeiről tájékoztathassuk. Figyelem! Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk.  https://bit.ly/3e2vr7e

A jelentkezési határidő: 2020. május 27.

További információ: info@hand.org.hu
A meghívó pdf formátumban innen letölthető.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás