XXIV. KÖVET Konferencia – Növekedéskor utáni gazdaság

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. november 15. - 2019. november 15.

Helyszín: Danubius Hotel Gellért Budapest, Szent Gellért tér 2.

Az emberi szervezetben a növekedési hormonok aktivitása a gyermekkor után fokozatosan csökken. Ez a növekedési hormon-gátló hormonnak (GHIH) köszönhető. Hogyan építhetnénk be hasonló kontrollmechanizmust az elmúlt 200-2000-20 000 évben áldásosnak bizonyult, de az utóbbi évtizedekben erősen megkérdőjelezett gazdasági növekedésbe?
Kik lesznek azok a paradigmaváltók, akik effajta EGHIH-ként léphetnek működésbe?
A probléma sajnos nem válaszolható meg egyszerűen a nemnövekedés szlogennel, hiszen sok gazdaságnak és piaci szereplőnek még mindig a nyomorszintről kell felküzdenie magát a tisztes szegénységbe, ám másoknak ehhez valószínűleg meg kell állniuk a luxusfelhalmozásban.
A közgazdaságtannak tehát meg kell válaszolnia olyan kérdéseket, mint a jó növekedés-rossz növekedés megkülönböztetése, a gazdasági növekedés egészséges határa, vagy hogy mi legyen az expanzióra épülő gazdaság motorja expanzió nélkül.
Ráadásul a befeszülő nemzetközi ellentétek helyett békés és fokozatos átmenettel kell megteremtenünk a testvériségen alapuló, emberi és fenntartható fejlődés gazdaságelméleti alapjait. Konferenciánkon ezekre a kérdésekre keressük a választ, azoknak az alternatív közgazdászoknak a segítségével, akik e kérdéseken legalább komolyan elgondolkoztak.

Időpont: 2019. november 15. 10:00 – 17:00
Helyszín:  Danubius Hotel Gellért (1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.)

A konferencia estéjén zártkörű ünnepi vacsora keretében immár hatodik alkalommal adjuk át a Dr. Georg Winter-életműdíjat.

Program és részletek – Regisztráció

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás