Zöld Gömb – Vertikál Kupa

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. szeptember 11. - 2021. október 30.

Helyszín: TV2

Indul a Zöld Gömb – Vertikál Kupa, az ország első zöld televíziós vetélkedője! A műsor-sorozat a TV2-n fut szombatonként, a déli órákban. Az első epizód időpontja:  szeptember 11., szombat, 12.45.

A kvízjáték a környezettudatosság, a fenntarthatóság legfőbb területeinek aktuális témaköreit igyekszik megjeleníteni  – egy érdekes, izgalmas, hangulatos játék keretében.   Leginkább tanácsokat szeretne adni a vetélkedő a TV-nézőknek: mit tudunk mi magunk is tenni a környezetünkért, az élhetőbb világért, a közös jövőnkért.
Sok fontos jótanács, és mellette meghökkentő számok, amelyek mind cselekvésre biztatnak bennünket.
Erre vállalkozik a Zöld Gömb – Vertikál Kupa. Amelyben a főszerep a versenyző csapatoké.  Az ő tudásuk, játékuk adja a verseny lényegét, alapját.

18 remek középiskola mérkőzik majd meg a TV2-n  8 héten át.  Minden csapat 4 főből áll. Az ország minden részéből érkeznek a csapatok – gimnáziumok, technikumok.

A versenyben 3 elődöntő lesz, majd a jön a döntő.  Minden elődöntőt és a döntőt is   2-2 epizódban sugározza a TV2, így áll össze a 8 epizód.

A műsorvezető:  Iszak Eszter.
Az egyszemélyes zsűri:  Zsabka Zsolt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.
Fontos szerepe lesz a vendégeknek, Molnár Andreának és Visváder Tamásnak. Ők szintén játszanak,  válaszolnak minden kvízkérdésre. De egyben igyekeznek értelmezni is a kérdéseket, a témákat, és egyben saját tapasztalataikat megosztják, sőt, részesei is lesznek a játéknak azzal, hogy ők prezentálják a verseny Activity feladatait a csapatok felé.

De a csapatoknak arra is lehetőségük lesz, hogy ha egy kérdésre nem tudják a választ, akkor lekérjék a vendégek válaszát. Ugyancsak a vetélkedő specialitása a tét emelésének lehetősége.

Minden epizódban a kvízkérdések második felében a csapatok előtt akár duplázhatják a megszerezhető pontot, majd triplázhatják is. Viszont ez azzal a kockázattal is jár, hogy ha nem tudja a csapat a választ, akkor elveszti ezt az emelt pontot.
A versenynek háromféle feladattípusa van. A legfontosabbak a kvízkérdések.  Minden epizódban 10 kvízkérdés lesz. Emellett 2 Activity játék. És minden elődöntőben lesz két előzetes feladatuk a csapatoknak. Egy videós és egy fotós.
Mindkettőben egy-egy környezettudatossági üzenetet kell átadniuk a csapatoknak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás