Zöldebb életmódra váltanál? Klíma-koordinátorokat keresünk az ősszel induló EnergiaKözösségek program 7. évadára!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. augusztus 05. - 2018. szeptember 15.

Helyszín: országos

Letölthető anyag

Ha úgy érzed, hogy: Energiabajnok vagy? Segítenél másoknak is, hogy azok legyenek? Szeretnél beruházás nélkül otthonodban energiát megtakarítani, és rezsiszámládat csökkenteni? Szeretsz szervezni és másokkal együtt valami pozitív dologért küzdeni? Épp új kihívást keresel? Szeretnél zöld életmódra váltani másokkal együtt? AKKOR JELENTKEZZ NÁLUNK, MERT "klíma-koordinátorokat" keresünk EnergiaKözösségek szervezésére!

2018. őszén újra elindul az E.ON EnergiaKözösségek háztartás zöldítő programja, ahol családok/háztartások csoportjai dolgoznak azon, hogy beruházás nélkül ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában. A verseny során a részt vevő közösségek megtanulják, hogyan válthatnak zöldebb életmódra és érhetnek el jelentős energia – és ezáltal pénzbeli – megtakarítást is otthonukban nagyobb beruházás nélkül.

Az erőfeszítést természetesen jutalmazzuk, míg mindenki egy inspiráló nagyobb közösség tagja is lesz! CSATLAKOZZ TE IS, és legyél részese egy fenntarthatóbb életforma, a kislábnyomos életmód elterjesztésének!
A részvétel ingyenes, az egész ország területéről várjuk a jelentkezőket. Előzetes energiatudatossággal, zöld életmóddal vagy klímaváltozással kapcsolatos tudás nem szükséges, azt a résztvevők a program során a GreenDependent szakértőinek segítségével megszerzik.

Mit csinál egy klíma-koordinátor?
• Minden EnergiaKözösségnek lesz egy felnőtt klíma-koordinátora (és esetleg egy fiatal, 10-16 éves energiavadásza). Feladatuk, hogy összefogják a közösséget, átadják a szervezőktől kapott információkat közösségük tagjainak, biztassák és motiválják őket.
• Egy EnergiaKözösséget 5-10 háztartás/család alakít, a tagok lehetnek szomszédok, barátok, munkatársak, osztálytársak családjai, stb., akiket a klíma-koordinátor toboroz, majd képvisel a verseny során.
• A feladatok ellátására 2×1 napos képzés keretében (várhatóan 2018. októberben és 2019. februárban) készíti fel a GreenDependent a koordinátorokat és az energiavadászokat.

JELENTKEZZ TE IS KLÍMA-KOORDINÁTORNAK online jelentkezési lapunk kitöltésével 2018. szeptember 15-ig!
RÉSZLETEK A CSATOLT FÁJLBAN
 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás