A rovat kizárólagos támogatója

2016-ban Az Év Emlőse: a denevér!

Dátum: 2016. április 06.

Helyszín: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Ebből az alkalomból a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve tematikus évet hirdet.

A programsorozat ünnepélyes megnyitójára a Magyar Természettudományi Múzeumban kerül sor „Denevér Nyitány” címmel, 2016. április 6-án. A sajtót 9.30-tól sajtótájékoztatóval és egy „denevéres meglepetéssel” is várjuk.

A sajtótájékoztató keretében a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum Együttműködési megállapodást ír alá. A múzeum 200 éves története során számos ponton kapcsolódott a hazai természetvédelmi törekvésekhez, szolgáltatott adatokat és dolgozóinak szakértelmét, segítette az állami természetvédelem céljainak elérését. A felek a jelen megállapodással az eddigi sokrétű és szintű együttműködésnek új keretet kívánnak biztosítani, annak hatékonyabbá tétele céljából.

Beszédet mond dr. Rácz András, Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkár, dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója, valamint Bakó Botond, a Vadonleső Program munkatársa.

A Denevér Nyitány programja:

9.30-10.00: sajtótájékoztató:
A Denevér évének indítása és programjainak bemutatása. A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium Együttműködési Megállapodásának ünnepélyes aláírása. Sajtótájékoztatót tart: dr. Rácz András, Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkár, dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum Főigazgatója és Bakó Botond, a Vadonleső Program munkatársa.

10.00 – 10.20: Bemutatkozik a Denevérgyűrűző Központ: dr. Csorba Gábor és Görföl Tamás interaktív, játékos betekintése a hazai denevérvédelembe, a meghívott általános iskolások közreműködésével.
10.30 – 11.00: Barlangok és denevérek. Egri Csaba 3D-s diavetítéses előadása.
11.00 – 11.30: Navratil Andrea: „Sej-haj denevér, biciklizik az egér…”: dalok, táncok, játékok természetszerető kicsiknek és nagyoknak.
Program vége: 12.00 óra

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás