A rovat kizárólagos támogatója

21 újabb Lendület-kutatócsoportot alapít az MTA

Dátum: 2018. május 22.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Székháza

Hogyan lehet mesterséges intelligencia segítségével pontosabban megérteni a daganatos betegségek kialakulását és az agy működését?

Melyek a bölcsőde, az óvoda, az iskola vagy az egyetem elkezdésekor a hatékony alkalmazkodás kulcstényezői? Mi az, ami segíti a nehézségekkel való sikeres megküzdést? Milyen szerepük volt a papoknak és lelkészeknek a falvakban és kisvárosokban a történelmi Magyarországon és Erdélyben? Hogyan lehet tökéletesen biztonságos kvantumtitkosítást, illetve a jelenlegi számítógépeknél lényegesen hatékonyabb kvantumszámítógépeket létrehozni?  Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ az MTA Lendület programjának idei 21 nyertese.

A Magyar Tudományos Akadémia tisztelettel meghívja a „Lendület program 2018” sajtónyilvános eredményhirdetésére. A nyilvános eredményhirdetés ideje és helye: 2018. május 22., kedd 14 óra Magyar Tudományos Akadémia Székháza, Díszterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

A sajtótájékoztatón a nyertes kutatók röviden bemutatják kutatási programjukat, majd lehetőség lesz egyéni interjúk készítésére is.

Kérjük, interjúigényét előre jelezze.
További információ: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály Telefon: (06-1) 411-6118, e-mail: sajto@titkarsag.mta.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás