A rovat kizárólagos támogatója

24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadása

Dátum: 2015. május 12.

Helyszín: Design Terminál Budapest, Erzsébet tér 13

A Magyar Innovációs Szövetség nevében tisztelettel meghívjuk az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az MTVA-val közösen meghirdetett, 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadási és kiállítás megnyitó ünnepségére,

időpont: 2015. május 12., 11:00 óra,
helyszín: Design Terminál (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.).

Köszöntőt mond és a díjak átadásában közreműködik Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, illetve a verseny társszervezője, az EMMI nevében Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

A 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, leglátványosabb pályamunkáit az érdeklődők május 12-én, 10:00 és 18:00, május 13-án 10:00 és 16:00 óra között tekinthetik meg ugyanitt. A tizenéves tehetségek, akik egy része már startup vállalkozásra alkalmas projekttel rendelkezik, 22 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, ill. az esetleges startup befektetőket.

A díjátadók és a díjazottak 12:30 órától a sajtó rendelkezésére állnak. A fiatalok választ kerestek többek közt olyan kérdésekre, hogy:
• hogyan működik egy költséghatékony részecske detektor, amely 10 cm magasságig detektálja a részecskéket 2 dimenzióban?
• milyen alkalmazással irányíthatjuk kényelmesen a kurzort interaktívan, különféle előadások, prezentációk alatt,
• lehetséges-e őssejtekből ereket építeni polimeráz láncreakció segítségével?
• milyen módon növelhetjük a növény- és hal-termesztés hatásfokát?

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850

Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen 2015. május 11-én, 13:00-ig az innovacio@innovacio.hu e-mail címre megküldeni.

Tisztelettel
dr. Pakucs János
szervezőbizottsági elnök

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás