A rovat kizárólagos támogatója

Alkalmazkodás az Éghajlatváltozáshoz program sajtótájékoztatója

Dátum: 2017. április 19.

Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 14.

Térinformatikai támogatás a klímaváltozás helyi, térségi és regionális hatásainak elemzésére, az alkalmazkodási stratégiák kidolgozásához avagy a mezőgazdaság sérülékenységétől, a többlethalálozás változásán keresztül a villámárvíz veszélyeztetettségig .

A napjainkban zajló globális éghajlatváltozás hatásai ma már egyre inkább szembetűnőek Magyarországon is. Ezek a hatások és változások országunk eltérő területeit különbözőképpen fogják érinteni, ezért szükséges az alkalmazkodási stratégiákat helyi szinten kialakítani megfelelő minőségű adatokra, információkra építve.
A Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) ebben nyújt segítséget. A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet által létrehozott Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer volt a központi eleme az EGT Alapok által támogatott Alkalmazkodás az Éghajlatváltozáshoz programnak, mely ugyan az idén zárul, viszont a térinformatikai adatbázis a jövőben is gyarapodni fog, így nyújtva folyamatos támogatást az államigazgatás, az önkormányzatok szakembereinek továbbá cégvezetőknek, intézményvezetőknek is.

A Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC), mint a program alapkezelője, tisztelettel meghívja Önt az Alkalmazkodás az Éghajlatváltozáshoz Program zárórendezvényére, melyen lehetőség nyílik az elért eredmények bemutatására és a NATéR jövőjének megismerésére.

Helyszín: Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, 1143 Budapest, Stefánia út 14.
Időpont: 2017. április 19. 12:00 – 12:45

Résztvevők: Dr. Pálvölgyi Tamás, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet;
Erdélyi Zoltán, Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ;
Karl Kerner, Norvég Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Előzetes egyeztetés mellet szívesen állunk a tisztelt újságírók rendelkezésére személyesen és telefonon is, továbbá lehetőség van stúdió interjúk megszervezésére is.

Regisztráció és interjúegyeztetés:
Bauer Zsolt, Kommunikációs vezető, REC zsbauer@rec.org vagy + 36 20 560 1659

További információk: http://eea.rec.org/

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás