A rovat kizárólagos támogatója

Állatkertek éjszakája programbemutató sajtótájékoztató

Dátum: 2014. augusztus 18.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert pálmaházi terasz

A Magyar Állatkertek Szövetsége és a Fővárosi Állat- és Növénykert sok szeretettel meghívja a sajtó képviselőit a III. Állatkertek Éjszakája
programbemutató sajtótájékoztatójára,

amelyre augusztus 18-án, hétfőn, 11 órakor kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben (találkozó a Pálmaházi terasznál).

A sajtótájékoztatón a résztvevő intézmények képviselői mutatják be az Állatkertek Éjszakáján kínált programokat.  Emellett a Fővárosi Állat- és Növénykert programjából ízelítőt is nyújtunk az Állatkertek Éjszakáján közelebbről is megismerhető állatok közreműködésével.

Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel.: (1) 273-4900/177; (1) 273-4910
Hanga Zoltán szóvivő hanga@zoobudapest.com  mobil: 06-20 / 200-5812

Állatkertek Éjszakája augusztus 29-én 

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenhárom magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével, sőt, idén először a budapesti Füvészkert is csatlakozott a kezdeményezéshez.
Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben évben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben már tizenkét intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. A két éve megkezdett hagyomány természetesen idén is folytatódik, ám ebben az évben már tizenhárom bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban, mi több, Budapesten a Füvészkert is részese lesz az Állatkertek Éjszakájának.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 29-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenhárom bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: – a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten: – az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert),
– a Fővárosi Állat- és Növénykert,
– a Tropicarium (Campona);
Debrecenben: – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött: – a Xantus János Állatkert;
Jászberényben: – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten: – a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon: – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett: – a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen)
Poroszlón: – a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden: – a Szegedi Vadaspark;
Veszprémben: – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a négy helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 18-án Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás